Kézilabda

2022.03.21. 21:59

Nagyot küzdöttek, dicséret illeti a DAC-ot

Az NB II.-es férfikézilabda-bajnokságban szereplő Dunaújvárosi AC csapata vasárnap a listavezető nagykanizsai Tungsram SE-t fogadta.

Gallai Péter

Fotó: LI

DAC – Tungsram SE 27–29 (14–18) 
DAC: Pap, Imre, Pilka (kapusok), Bereck 2, Borsos M. 4, Bangó 3, Borsos R. 8 (2), Jovics 2, Király, Domak, Márfi 5 (1), Takács 2 (1), Szláma, Vajai 1, Bartha. 

Pilka Benjamin több remek védéssel jelentkezett Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Komoly erőpróba várt a hazai csapatra, hiszen a vendégek, akik megnyerték az előző szezont is, a szeptemberi nyitókörben kaptak ki a PEAC-tól, azóta zsinórban tizenkétszer nyertek. 
A vendégek esélyeshez méltón kezdtek, a félidő derekán már néggyel vezettek. Azonban a DAC nem adta fel, a 21. percre Márfi hetesével már csak egy volt a hátrányuk, 12–13, a hajrá azonban a Tungsramé lett. A második félidőben eleinte tartotta is négy-ötgólos előnyét a Kanizsa, aztán a 40. perctől az újvárosiak nagy rohamot indítottak. Pilka védései mellett Márfi és Vajai is eredményes volt. Aztán igaz, hogy ziccert és hetest is rontott a hazai alakulat, de a Tungsram továbbra is gólképtelen maradt. Csermák Gábor időkérését követően aztán a támadójáték is tovább javult, egy 4–1-es rohammal egyre zárkózott a DAC. Sőt, az 55. percben Borsos Roland egyenlített. A végjáték azonban a Tungsramé lett, kihasználva Borsos Roland kiállítását. A DAC óriásit küzdött, nem sok kellett neki a bravúrhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában