Torna

2022.03.20. 17:13

Kovács Zsófia gerendán másodikként zárta a világkupát

Böczögő Dorina talajon első, a Dunaújvárosi Központi SE versenyzője, Kovács Zsófia pedig gerendán második helyen zárt vasárnap a tornászok kairói világkupáján a magyar hölgyek közül.

Morva Dávid

Kovács Zsófia két szeren indult az egyiptomi megmérettetésen, felemás korláton nem sikerült bejutnia a fináléba, a gerenda pénteki selejtezőjéből azonban igen, méghozzá másodikként. Teljesítményéről a küldöttséggel lévő egyik edző – a sajátja, Trenka Jánis is a válogatottal utazott –, Botyánszki Mariann azt mondta, Zsófi szép gyakorlatot mutatott be, megérdemelt a finálés szereplése. 
 

Vasárnap aztán remekeltek a magyar hölgyek a szerenkénti finálék második napján, Böczögő Dorina megnyerte a talajdöntőt, Kovács Zsófia pedig ezüstérmes lett a gerenda fináléjában. 
 

Az egyiptomi viadal zárónapján is volt magyar érdekeltség a szerenkénti finálékban. Gerendán a DKSE kétszeres olimpikonja, Kovács Zsófia a selejtezőből másodikként kvalifikált. 

A kétszeres Európa-bajnok csaknem fél pontot javított pénteki teljesítményén, gyakorlatát 13,133-ra értékelték a bírók, ez pedig a második helyhez volt elegendő. 
 

A csapattal Európa-bajnoki bronzérmes Böczögő Dorina is kiemelkedett a mezőnyből: a selejtezőből negyedikként továbbjutva javított amúgy is erős gyakorlatán. Az MTK Budapest kiválósága három tizeddel jobb eredményt ért el, mint tette azt a pénteki versenynapon, így nem talált senki által legyőzőre, és 12,733 ponttal megnyerte a talaj fináléját. 
Böczögő Dorina: – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyerni, ráadásul egy pontos, szép gyakorlattal. Utolsónak szólítottak, így külön jó érzés volt, mikor kiírták, hogy első lettem. Bakuban szeretnék erősíteni a gyakorlaton, remélem, hogy ez sikerül majd. 
 

Kovács Zsófia: – Nagyon örülök a második helyezésemnek, mert azt érzem, sikerült egy jó gyakorlatot bemutatnom, igaz, a leugrás könnyített volt. Az is nagy boldogság, hogy pontszámban is sikerült javítanom a selejtezőhöz képest. Elégedett vagyok a gerendán nyújtott teljesítményemmel. 
 

A szerenkénti finálék első, szombati versenynapján Bácskay Csenge és Schermann Bianka volt érdekelt. A világkupa szériagyőztes Bácskay ugrásban hatodikként kvalifikált még csütörtökön a legjobbak közé. A Postás SE kiválósága a döntőben megismételte selejtezőbeli teljesítményét a helyezést illetően: 12,649 ponttal a hatodik helyen zárt. 
 

Schermann Bianka első számú tartalék volt, egy órával a finálé kezdete előtt azonban egy indiai versenyző visszamondta a döntőt, így végül bemutathatta ugrásait a legjobbak között. Schermann végül 12,750 ponttal ötödikként fejezte be a versenyt. 
 

Vasárnap a tornászok kairói versenye véget ért, legközelebb két hét múlva Bakuban folytatódik a világkupa-sorozat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában