Vízilabda

2022.03.10. 21:05

Könnyű sikerrel hangoltak a szombati csúcsderbire

Egy szemernyi esélyt sem hagyott a DFVE női vízilabdacsapata szerdán este a Szentesen lejátszott, korábbról elhalasztott bajnoki mérkőzésén. Az újvárosi csapat kiváló védekezésére alapozva könnyedén aratott kiütéses sikerrel hozta a kötelezőt a bajnoki fináléba jutásról döntő szombati csúcsrangadó előtt.

Gallai Péter

Fotó: LI

A szentesieknél továbbra sem számíthattak a teljes keretre, így több fiatal, utánpótlásban pallérozódó játékos is lehetőséget kapott hazai oldalon. 

Szentes – DFVE 2–16 (0–2, 1–7, 0–2, 1–5) 

Szentes: Füsti Molnár – Hevesi, Dankina, Kolarova, Mihály-Kádár, Csiszár, Kövér-Kis. Csere: Héri (kapus), Tyukász 1, Dobos, Kátai-Benedek 1, Boldizsár, de Vries, Tóth. Vezetőedző: Matajsz Márk. 

DFVE: Buis – Horváth 2, Szilágyi 3, Mahieu 1, Gurisatti 5, Garda 1, Szabó. Cs.: Maczkó (kapus), Mucsy 1, Sajben N. 2, Szellák, Somogyvári, Pál, Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila. 

Gól emberelőnyből: 0/7, illetve 1/6. 

Gól ötméteresből: 0/0, illetve 3/4. 

Szilágyiék jó védekezése alapozta meg a fölényes sikert Szentesen Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Próbáltunk készülni a Szentesre, mert a szombati Fradi-meccshez szükségünk volt a kötelező pontokra. A védekezés kevés hibával teljesített, tizenhat lőtt góllal nem feltétlenül kritizálható a támadójáték sem. Ettől függetlenül, talán az eredmény miatt, picit felelőtlenül játszottunk. Sok olyan eladott labdánk volt támadásban, ami nem tetszett, és nem értettem feltétlenül a miértjét. Összességében azért sima győzelem volt, ezért jöttünk – értékelt Mihók Attila. 

 

– Gratulálok a Dunaújvárosnak. Egyértelmű volt már a meccs előtt is, hogy ki az esélyes. Betegség és sérülés miatt voltak hiányzóink, de így a sok fiatal kapott szerepet, amivel éltek is. Amíg bírtuk erővel az elején, főleg védekezésben meg tudtuk akasztani a DFVE több támadását, ami a játékosaimat dicséri – mondta Matajsz Márk. 

 

Immáron minden csapat tizenöt találkozót játszott. Az állás: 1. FTC 43 pont, 2. UVSE 42 pont, 3. DFVE 39 pont, 4. BVSC 28 pont, 5. Eger 22, 6. Szentes 18, 7. Szeged 12, 8. III. Ker. 12, 9. Tatabánya 6, 10. Győr 4. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában