Jégkorong

2022.03.21. 22:05

Elsőre berúgta az ajtót a Worm Angels

Már az idény előtt elmondta lapunknak Kováts András, az Angels klub elnök-mindenese, hogy a férfi ob II.-ben e kerettel nem lehet más a célkitűzés, csak a bajnoki arany megszerzése.

Szabó Szabolcs

2022.03.20. Worm Angels-MAC 2. osztály jégkorong mérkőzés Dunaújváros Jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az alapszakaszt a gárda a második helyen zárta, a vasárnapi elődöntő első felvonásában az utóbbi hetekben egyre jobb formát mutató MAC Ikonok érkezett az újvárosi jégcsarnokba. A hazaiakat új szakmai vezető, Láng Zoltán irányította a padról, s ismét szerelést húzott például Minárik és Rafaj is. A Worm mindhárom harmadban három gólt vágott a korábban a DAB kapuját is védő Kapin hálójába, a MAC két gólig jutott. 
 

Worm Angels – MAC Ikonok 9–2 (3–1, 3–1, 3–0) 
Worm: Pinczési – Láng Cs., Lencsés, Borbás 2, Kiss 1, Rafaj 1 – Bogó, Krukk, Azari 2, Szepessy B., Szepessy M 2. – Gebei, Hüffner, Hamvai, Minárik 1, Papp – Tarcsi, Jelinek, Domokos, Sadun. 
A MAC gólszerzői: Surányi, Sebestyén. 

A lendületesen játszó Minárik (12) egy gólt szerzett Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A harmadik percben Azari az alapvonal környékéről leadott lövése megtréfálta Kapint, így gyorsan vezetést szereztek a hazaiak, majd jött a hagyományos Borbás-gól rá szűk három percre, Kiss révén pedig már hárommal mentek az újvárosiak, és még csak 16. percben jártunk. Éledezett a MAC, előnyből Surányi szépített. A második harmadban sem változott a forgatókönyv, a Worm háromszor talált be, a vendégek pedig egyszer. A záró játékrészben ismét háromszor mattolták Kapint a hazaiak. A Worm így izmos kiütéssel indította az elődöntős párharcot, így akár már vasárnap este továbbléphet a második meccsen. Ám ehhez az Ikonoknak is lesz egy-két szava. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában