Szombaton a Jegesmedvék ellen búcsúznak a közönségtől a dunaújvárosi jégkorongozók

2022.02.18. 21:56

A Fradi ellen épphogy ki tudtak állni a Bikák

Agárdy Csaba

Kovács Dávid hatvannégy lövést kapott az FTC-től Fotó: FTC

Fotó: Nemeth Andrea

A DAB jégkorongcsapata csütörtökön lejátszotta utolsó idegenbeli mérkőzését az Erste Liga idei szezonjában. A tartalékos dunaújvárosiak 9–0-ra kikaptak a Ferencváros otthonában. Az Acélbikáknak különböző okok miatt – sérülés, betegség, eligazolás – hét játékosukat kellett nélkülözniük. 

FTC-Telekom – DAB 9–0 (2–0, 6–0, 1–0) 

FTC: Nagy K. – Boros, McFad­den 1 (2), Kulmala 1 (1), Nagy 1, Tamminen (1) – Karmeniemi, Seregély 1 (1), Fowlie 1 (1), Pavuk, Tóth A. (1) – Bohunicky, Hegyi (1), Hajós (2), Kóger 1, Somogyi B. 2 – Galántai, Sarcia (1), Farkas (2), Roczanov 1, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs. 

DAB: Kovács – Bubnov, Marosi, Németh P., Kabatayev, Somogyi N. – Tkachenko, Németh Á., Szappanos, Horváth, Tamás – Lescovs, Jadlószky, Gebei, Piszmann, Stuchlik – Lőczi, Pinczés O., Szűcs. Vezetőedző: Azari Zsolt. 

Azari Zsolt, Dunaújvárosi Acélbikák: – Reggel még azon aggódtam, ki tudunk-e állni, úgy nézett ki a helyzet, hogy nem lesz egyetlen hadra fogható kapusunk sem. Szerencsére Dávidot sikerült összeszedni, és félig betegen beállt a kapuba. Minden elismerésem az övé, hogy hatvan percig állta a Fradi rohamait – 64 lövés volt összesen a kapunkra. Azt gondolom, attól függetlenül, hogy az egész múlt heti edzőtáborunkban eltervezett dolgok mentek a kukába, miután tíz játékos kiesett azok közül, akiknek játszaniuk kellett volna, sikerült összeszednünk mindenkit, aki egészséges. Sok junior játékos is lehetőséget kapott, akik nagyon értékes tapasztalatokat gyűjtöttek, ahogy én magam is sok értékes tapasztalattal leszek gazdagabb minden egyes meccsel. Úgy gondolom, az első és a harmadik harmadban a srácok szuperül mentek. Megtettek mindent mindhárom játékrészben, de a második harmadban a Fradi azért megnyomta a gázpedált, lenyomtak minket. 

Szombaton 17 órakor hazai pályán a DVTK ellen búcsúzik az idei szezontól a DAB. 

 

Kovács Dávid hatvannégy lövést kapott az FTC-től

Fotó: FTC

A Ferencváros elleni meccsen a má­sodik harmad eldöntött mindent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában