Kötelező feladat teljesítve

2022.02.27. 20:24

A DPASE új játékosa beállását követően egyből gólpasszt adott

Az NB III. Középcsoportjának huszonharmadik fordulójában vasárnap a sereghajtó B Build Mohács együttesét fogadta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. A házigazdák gól nélküli első félidőt követően kétgólos győzelmet arattak.

Gróf András

Fotó: LI

A találkozó elején a hazaiak nem igazán tudták feltörni a jól tömörülő vendégek védelmét. A félidő közepén Jakab Dávid húsz méterről leadott lövése volt az első gólszerzési lehetőség, de a mohácsiak kapusa hárított. 

Ettől kezdve viszont fölénybe kerültek a házigazdák. Két büntetőgyanús eset borzolta a hazai nézők idegeit, majd Novák Zsombor lövését védte bravúrral Farkas. A fordulást követően hamar megszületett a vezető találat. A 47. percben Petró Balázs beadását Jakab Dávid közelről bombázta a léc alá. A végeredményt a 86. percben Szepessy Róbert állította be, aki egy lecsorgó labdát pofozott a kapuba. 

Az elmúlt héten újabb játékossal erősödött a Dunaújváros PASE kerete. A másodosztályú Szentlőrinc SE együttesétől sikerült leigazolni Petró Balázst. A huszonnégy éves, technikás, sokoldalú labdarúgó tulajdonképpen a támadósor bármely posztján bevethető. A labdarúgó a Diósgyőri VTK utánpótlásában kezdett el futballozni, de ezt követően az Illés Akadémia, majd a Szombathelyi Haladás korosztályos együtteseiben szerepelt. A Vas megyei alakulatban bemutatkozott a felnőtt első osztályban is. Ezt követően szerepelt a Budaörs, a WKW ETO FC Győr, a Sárvár csapataiban. Az elmúlt fél évben a Szentlőrinc SE igazolt labdarúgója volt, de ott nem igazán kapott játéklehetőséget. 

A dunaújvárosi bemutatkozása jól sikerült, hiszen a szünetben történő beállását követően már a második percben gólpasszt adott Jakab Dávidnak. 

 

Dunaújváros PASE – B Build Mohács 2–0 (0–0) 

Dunaújváros Stadion, 400 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs (Bereczki, Juhász Sz.). 

Dunaújváros PASE: Ásványi – Villám B., Molnár S., Bozsoki, Báló T., Tölgyesi V. (Szepessy R. a 69. p.), Barna Zs. (Székely B. a 88. p.), Tóth Á. (Papp M. a 83. p.), Balogh Á. (Petró B. a 46. p.), Jakab D., Novák Zs. (Dorogi R. a 69. p.). Vezetőedző: Varga Balázs. 

B Build Mohács: Farkas M. – Kiss I. (Nagy Zs. a 61. p.), Forró (Károly V. a 79. p.), Bischoff, Müllerlei, Ignácz O., Hetényi, Csernik (Bohata a 75. p.), Dér Z., Gellén (Kocsis A. a 79. p.), Vég B. (Menyhei a 75. p.). Vezetőedző: Kvanduk János. 

A forduló további eredményei: Budapest Honvéd-MFA II – Hódmezővásárhelyi FC 1–1, Ferencvárosi TC II – Szekszárdi UFC 1–0, Monor – Ceglédi VSE 0–1, FC Dabas – HR-Rent Kozármisleny 0–3, ESMTK – Rákosmente FC 3–2, MTK Budapest II – Gerjeni SK 1–0, Balassagyarmati VSE – Iváncsa KSE 0–1, Makó FC – Dabas-Gyón FC 0–1, Vác FC – Paksi FC II 2–1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában