1-4 - Frissítve

2022.01.05. 17:00

UTE-siker Dunaújvárosban

Mindhárom harmad hajrájában gólt lőtt, s végül 4-1-es győzelemmel távozott Dunaújvárosból az UTE gárdája a jégkorong Erste Liga ma esti fordulójában.

MTI/Agárdy Csaba

2022.01.04. Dunaújvárosi Acélbikák-Újpest Torna Klub felnőtt férfi jégkorong mérkőzés Erste Liga Dunaújváros Jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A remek formában lévő Újpest elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a DAB ma este hat órától. Ugyan a keretbe visszatért Rybchyk, illetve bemutatkozhatott az újonnan igazolt Krystof Stuchlik is, így is voltak hiányzói a Bikáknak, ugyanis Pozsár és Török betegség, míg Gebei eltiltás miatt nem állt a kispadra visszatérő Leo Gudas rendelkezésére.

Az Acélbikák azonban így is biztatóan kezdték a meccset, s bár a vendégek játszottak minimális mezőnyfölényben, a közelmúlt meccsen is látott stabil védekezéssel őrizte kapuját a DAB, amely elsősorban az ellentámadásokra rendezkedett be. Az első gólra a 12. percig kellett várni, ekkor Rajna kapusról pattant ki egy korong, amint Németh Árpádnak már csak az üres kapuba kellett továbbítania (1-0). A Gudas-csapat a folytatásban taktikusan védte ketrecét, ám elég volt egy kis kihagyás a harmad véghajrájában, s mindössze tíz másodperccel a szünet előtt Suter révén egalizált a fővárosi alakulat (1-1).

A térfélcsere után igyekezett nagyobb tempót diktálni az UTE, de Kovács kapus továbbra is fogta, amit kellett. A 24. és a 28. perc között nagy esélyt kaptak a dunaújvárosiak, ám hiába játszhattak közel két percig kettős emberfórban, csak kapuvasig jutottak, gólig nem, így nem változott az eredmény. Egészen a 36. percig, mikor egy kapu mögül visszatett korongot Suter vágott Kovács kapujába, és hogy még bosszúsabban vonulhassanak a dunaújvárosiak a szünetre, arról Just gondoskodott, aki a második felvonás vége előtt tizennyolc másodperccel megszerezte a vendégek harmadik találatát (1-3).

Támad a vírus - Nem játssza le a következő négy meccsét az UNI Győr ETO HC. A klub közösségi oldalán megjelent hír szerint a vasárnapi találkozójukat követően, ami Dunaújvárosban volt, gyorsteszteket végeztek a játékosokon, „ami alapján másnap az egész csapat PCR-teszten vett részt. A vizsgálaton kiderült, hogy a csapat túlnyomó többsége Covidpozitív. Így a következő négy mérkőzésen nem tudnak kiállni a fiúk.” Mindez azt jelenti, hogy Ladányi Balázs csapatának ellenfelei 5–0-s eredménnyel megkapják a mérkőzéseket. A DAB szereplését nem érinti a győriek helyzete, információink szerint a dunaújvárosiak között nincs fertőzött játékos. 

A harmadik húsz perc elején igyekezett támadólag fellépni a DAB, ám a próbálkozásokat jól szűrte meg az UTE, amely fokozatosan átvette a játék irányítását, majd Coatta találatával az 58. percben végleg lezárta a találkozót, s végül 4-1-es sikerrel növelte ligapontjai számát.

Leo Gudas: – Jól kezdtünk, vezettünk is, de sajnos az első és a második harmad hajrájában is hibáztunk, így mindkétszer az utolsó másodpercekben kaptunk gólt. Jobban kellett volna élnünk a lehetőségeinkkel, különösen kettős emberelőnyben. A munkára nem lehetett panaszom, dolgoztunk végig, de a koncentrációval akadtak problémáink.

Virág Csaba: – Bár általában jellemző ránk, hogy jól kezdünk, ma nem így volt, éppen ezért is volt fontos az első harmad utolsó másodperceiben szerzett gólunk. A második felvonástól egyre inkább erőre kaptunk, kulcsfontosságú volt a kettős emberhátrány kivédekezése, majd cseréről cserére egyre jobbak lettünk, s a harmadik húsz percben még rá is tudtunk tenni egy lapáttal, így megérdemelten szereztük meg a három pontot.

DAB – UTE 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

DAB: Kovács – Bubnov, Szécsi, Rybchyk, Stuchlik, Szappanos – Benke, Bobcek, Szűcs, Tamás, Németh P. – Erdély, Tkachenko, Horváth (1), Pinczés O. (1), Németh Á.1 – Druja, Marosi, Somogyi. Edző: Leo Gudas.

UTE: Rajna – Stadel, Pokornyi, Németh A., Suter 2, Kiss P. (3) – Jago (2), Horváth, Kovács (1), Coatta 1, Just 1 – Kiss Phil (1), Kiss D., Zsigmond, Robichaud, Csergő – Kovács, Balogh. Edző: Virág Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában