Dunaújváros

2022.01.20. 20:45

Meghosszabbítani az Extraliga-tagságukat

A 2021/2022. évi férfiröplabda Extraliga alapszakaszának tavaszi idénynyitóján vasárnap 18 órakor a MAFC-BME csapatának vendégeként lép pályára a Dunaújvárosi KSE együttese.

Gróf András

A szerda esti edzőmeccsen szereplő csapat, a bajnoki sorozat vasárnap folytatódik a fiúk számára Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A bajnoki szezonra való felkészülésről, illetve az esélyekről Tomanóczy Tibor vezetőedzőt kérdeztük. 

– Január 3-án kezdtük meg az edzéseket, de ekkor még a korosztályos válogatottakkal készülők nem vettek részt a gyakorlásokon. Sajnos több játékos betegsége hátráltatta a folyamatos munkát, így nem nevezhető zökkenőmentesnek a felkészülésünk – kezdte. 

– A téli szünetben sikerült megerősíteni a keretet két külföldi röplabdázóval. Róluk mit lehet tudni? 

– Az ukrán Pavliuk Vladyslav, aki 2000-es születésű, remekül beleillik a csapat szerkezetébe, hiszen több poszton is bevethető. Korosztályos válogatott volt, és hazájában szuperkupát is nyert a csapatával. A másik az uruguayi Mauricio Gutierrez, aki 1991-es születésű, legutóbb Spanyolországban játszott. Úgy kerültünk vele kapcsolatba, hogy a barátnője jelenleg Kaposváron röplabdázik. Novemberben járt nálunk próbajátékon, amelyen megfelelt. Nyitásfogadó, négyes ütő pozícióban lehet a hasznunkra. Velük kiegészülve, sokkal dinamikusabb, erősebb edzéseket tudunk tartani. 

 

– A rövid januári felkészülésbe edzőmérkőzések is szerepeltek? 

– Kétszer játszottunk a Dág együttesével. Az első találkozón még sok volt a hiányzó, így kerestem a legjobb összeállítást. Ráadásul új felállásokat is kipróbáltunk. Ezt a meccset 4:0-ra elvesztettük. A második mérkőzésen is felforgatott összeállításban kezdtünk, így 2:0-ra elhúztak a dágiak. Utána viszont összeállt a kép, így 2:2 lett a végeredmény. A végére már kezdett körvonalazódni, hogy melyik a legütőképesebb hatosunk. 

 

Egyik ­meccs sem lesz könnyű, a rájátszásra kell felépíteni a csapatukat

 

– Az alapszakasz első köre után az együttes az utolsó helyen áll. Mit vár a bajnoki folytatástól? 

– Az biztos, egyik mérkőzés sem lesz könnyű. Nekünk a rájátszásra kell felépíteni a csapatunkat, amellyel meghosszabbíthatjuk tagságunkat az Extraligában. Bízunk benne, hogy a sérülések, betegségek elkerülik a gárdát, és a legjobb összeállításban tudunk minden mérkőzésen pályára lépni. 

 

– Az idénynyitón nem vár könnyű feladat a társaságra, hiszen a hatodik helyezett MAFC-BME otthonában kell helytállniuk. 

– Nehéz mérkőzésre számítunk, mivel a fővárosiak dél-amerikai szélső ütővel erősítettek a télen. Bízunk benne, hogy mi egy stabil alapjátékkal, illetve határozott támadásokkal tudunk majd kirukkolni. Rendelkezésünkre áll az a nyolc-kilenc játékos, akiket lehet forgatni. Természetesen a kiegészítő emberekből is lehet adott esetben főszereplő. A fiataljaink az elmúlt fél évben fizikálisan és technikailag is sokat fejlődtek, így reménykedünk egy jó szezonkezdésben. 

A bajnokság állása a tavaszi szezon kezdete előtt: 1. Pénzügyőr SE 19 pont, 2. Fino Kaposvár 18 pont, 3. VRC Kazincbarcika 12 pont, 4. Kecskeméti RC 11 pont, 5. Kistex 11 pont, 6. MAFC-BME 10 pont, 7. Debreceni EAC 3 pont, 8. Dunaújvárosi KSE 0 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában