Röplabda

2022.01.24. 23:47

Közel álltak a bravúros pontszerzéshez a fiúk

Gróf András

A férfi röplabda-Extraliga alapszakaszának idei első összecsapásán a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap este idegenben lépett pályára. A négyjátszmás találkozón a házigazda MAFC-BME gárdája diadalmaskodott. 

 

MAFC-BME – DKSE 3:1 (19, –25, 22, 21) 

MAFC-BME: Eke P., Galvez, Szabó Barna, Krupán­szki, Godoi, Lescay, Benkő B. (liberó). Csere: Szabó Bence, Bozóki (liberó) Torbica, Szabó Balázs. Vezetőedző: Nagy Péter. 

Dunaújvárosi KSE: Farkas L., Pavljuk, Kisházi, Laczi, Hatvany Zs., Kecskeméti B., Sümegi (liberó). Csere: Tamási, Tajti, Gutierrez. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

 

A közel kétórás csatában az újvárosiak közel álltak a pontszerzéshez, de végül csak a második játszma megnyerésének örülhettek. 

Tomanóczy Tibor: – Másfél hónap kihagyást követően jó volt ismét mérkőzést játszani. A harmadik szettben meg volt az esélyünk arra, hogy meglepetést okozva pontot raboljunk a fővárosiaktól, ezzel azonban a fiatalságunkból származó rutintalanságunk miatt nem tudtunk élni. A negyedik szettben egy-két játékosomon éreztem a fáradtságot, így nem tudtuk megismételni azt, amit a második és a harmadik szettben nyújtottunk. Fontos, hogy tanuljunk az elkövetett hibákból. Nagyon sok nyitást rontottunk, és a kivédekezett labdák betámadásának hatékonyságát is növelnünk kell. 

Nagy Péter: – Ugyan a mai mérkőzést megnyertük, de ehhez nagyban hozzájárult, hogy az ellenfél minden szettben rengeteget hibázott. A blokkunk és a védekezésünk finoman szólva se működött jól. Amit kértem, hogy agresszívan röplabdázzunk, az nem valósult meg. Nekünk minden találkozó létkérdés, de ilyen játékkal komolyabb összecsapást nem fogunk nyerni. 

A forduló további mérkőzései: VRC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:2 (-23, 22, -23, 22, 11), Debreceni EAC – Pénzügyőr SE 3:1 (-16, -11, 13, -19), Kistex – Kecskeméti RC 1:3 (-18, -16, 17, -21). 

A bajnokság jelenlegi állása: 1. Pénzügyőr SE 22 pont, 2. Fino Kaposvár 19 pont, 3. VRC Kazincbarcika 14 pont, 4. Kecskeméti RC 14 pont, 5. MAFC-BME 13 pont, 6. Kistex 11 pont, 7. Debreceni EAC 3 pont, 8. Dunaújvárosi KSE 0 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában