Elismerések

2022.01.24. 22:42

Kiváló tavalyi eredmények: van kikre büszkének lenni

Az előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó dunaújvárosi sportolókat és edzőiket díjazták hétfőn délelőtt a városházán.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az önkormányzati rendelet értelmében pénzbeli jutalomban részesülnek azon sportolók és edzőik, akik dunaújvárosi székhelyű sportszervezet igazolt versenyzőjeként a Nemzeti Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Paralimpiai Bizottság által elismert és az olimpiai-, paralimpiai játékok hivatalos, állandó versenyprogramjában szereplő egyéni vagy páros versenyszámban, egyéni vagy csapatsportágban a világbajnokságon és Európa-bajnokságon 1-6. helyezést, illetve országos magyar bajnokságon 1-3. helyezést értek el. 

Van is kikre büszkének lennünk, és bár többen nem voltak jelen személyesen a hétfő délelőtti díjátadón, az ünnepségen felsorolták valamennyi kiváló eredményt. 

 

Olimpián, nemzetközi és hazai rendezésű versenyeken, országos bajnokságokon értek el szép eredményt a dunaújvárosi sportolók Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Barta Endre humán ügyek­ért felelős alpolgármester köszöntőjében arról szólt, hogy az elmúlt két évben a pandémia miatt másképp alakult a sport­élet, nem mindig volt lehetőség arra, hogy szurkoljunk egy-egy megmérettetésen a játékosoknak, de ettől függetlenül a helyi sportolók sorra szállították az örömforrásokat, a szép eredményeket. 

Az előző szezonban az országos bajnokságon elért második helyezésért díjat kapott a Dunaújvárosi Egyetem-Ma­arsk Graphics felnőtt női vízilabdacsapata. Tagjai: Sajben Nikolett, Horváth Brigitta, Geraldine Mahieu, Szabó Nikolett, Ziegler Diána, Mucsy Anna Mandula, ­Brezovszki Gerda, Szellák Csenge, Pál Réka, Huszti Vanda, Sajben Viktória. Az ezüst­érmes csapat tagja volt még Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, és a már az UVSE-t erősítő Magyari Alda Mannon is, akik olimpiai bronzérmet szereztek a válogatottal. Díjazták a csapat felkészítőit, Mihók Attilát, dr. Sike Józsefet és Fülöp Tibort. 

Elismerésben részesült Gurisatti Gyula paralimpiai válogatott sportlövő és edzője, Karácsony Gyula. 

 

A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület torna szakosztályának versenyzői is szép eredményekkel tértek haza a versenyekről. Díjazták Kovács Zsófiát, Makai Lillát, Czifra Bettina Lilit, Makovits Mirtillt, Mayer Grétát, Csíki Zsófiát, Szántó Tildát, Vincze Ákost, s felkészítőiket, Trenka Jánost, Hunyady-Turcsik Istvánt, Badics Rékát és Halász Tibort. 

A kajak-kenu szakosztály nyolc kiválósága örvendeztette meg a sportbarátokat hazai és nemzetközi eredményekkel: Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám, Kulcsár Dorina, Bucsi Bence, Kovács Áron, Kovács Máté, Horváth Benedek. Edzőiknek, Molnár Gergelynek és Horváth Attilának is megköszönték a fiatalok felkészítését. 

 

Kovács-Seres Hunor három aranyéremmel érdemelte ki a városi elismerést, edzőjével, Szabó Gergővel egyetemben. 

Kiss Károly birkózó országos bajnok lett, ezért díjat kapott ő is, és edzője, Tombor István. 

Végül az egész éves munkájáért elismerésben részesítették Mátyás Gábort, a DKSE elnökét és Koszi Ferencet, a vízilabdások egyesületi elnökét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában