Vízilabda

2022.01.24. 22:47

Két olimpiai bronzérmes és egy újonc kereten kívül

Gallai Péter

Sopron 20211218 Vízilabda 2021 nõk nõi Magyar kupa MK elõdöntõ UVSE DFVE Dunaújvárosi Egyetem Dunaújváros Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Maczkó Lilla

Fotó: Domotor Csaba

Foghíjas csapattal, mindössze egy edzéssel a háta mögött kelt útra hétfőn Görögországba a magyar női vízilabda-válogatott, hogy kedden megkezdje szereplését a világliga-sorozatban. A csapatnak a harmadik helyet hozó olimpia óta ez lesz az első mérkőzése. 

A keret összeállítása nem volt egyszerű, sérülések és betegségek nehezítették Bíró Attila szövetségi kapitány dolgát. 

Maczkó Lilla is a csapattal tartott, kereten kívüliként Fotó: DCs/NS

Így többek között a stabil csapattag, Gurisatti Gréta sem utazott el, dunaújvárosi klubtársai közül az ötkarikás bronzérmes gárdából Garda Krisztina és Szilá­gyi Dorottya lesz ott a mérkőzésen. Továbbá a DFVE kapusa, Maczkó Lilla is a válogatottal tarthatott kereten kívüli játékosként. Rajta kívül négy újonc debütálhat a nemzeti együttesben, a dunaújvárosiak korábbi kapusa, Kiss Alexandra, továbbá Dömsödi Dalma, Pőcze Panna és Szegedi Panni. 

 

– A kijelölt keret alkotja most a magyar válogatottat, ennek a csapatnak kell bizonyítania. A közös edzések hiányoznak persze, hiszen még ilyen nehéz helyzetben is néhány tréninggel egész sokáig el szoktunk jutni, most azonban ettől is el kellett tekintenünk, így kell a meghívott játékosoknak bizonyítaniuk. Teszt lesz ez számukra, bízom benne, jó meccset vívunk a görögökkel, és nyerni is tudunk – idézte Bíró Attilát a magyar szövetség honlapja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában