Vízilabda

2022.01.16. 20:21

Gólzáporos sikerrel indították az évet

Az előzetes várakozásoknak megfelelően magabiztos sikert aratott szombaton délelőtt, idei első bajnoki találkozóján a dunaújvárosi női pólócsapat, amely esélyt sem adott a tabella utolsó helyén álló győrieknek.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

DFVE – Győr 24–3 (4–0, 7–1, 7–1, 6–1) 

Dunaújváros: Maczkó – Maczkó – Szilágyi 2, Mahieu 3, Szabó, Mucsy 3, Pál, Szellák 3. Csere: Buis (kapus), Sajben 3, Gurisatti 4, Horváth 1, Garda 2, Somogyvári 2, Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila. 

Győr: Kiss – Farkas, Vaszari, Török, Huszti V., Huszti D., Dróth, Kurucz. Csere: Hateier, Baksa, Németh, Kovács, Finta, Mozbauer (kapus). Vezetőedző: Vo­gel Zsolt. 

 

Somogyvári Lili két gólt szerzett a győriek ellen Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosi kispadon először foglalt helyet Vad Lajos, aki a közelmúltban csatlakozott a szakmai stábhoz. Jól indult a meccs a hazaiak számára. Szellák már az első újvárosi támadásból betalált. A folytatásban azonban kicsit döcögött a játék, ám a negyed második felében megrázta magát a Mihók-csapat, így négygólos újvárosi előnnyel fordultak a felek. A második nyolc percben aztán beindult az igazi gólgyártás. Egymás után születtek a hazai találatok, amelyre mindössze egy győri válasz érkezett még a játékrész elején. A nagyszünetre minden lényegi kérdés eldőlt, így második félidő nem tartogatott körömrágós izgalmakat. A harmadik negyedet ismét 7–1-re hozták Gardáék, akik a záró felvonásban is tartották a ritmus a láthatóan fáradó kisalföldiek ellen. 

 

A két vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. 

Vogel Zsolt: – A két gárda teljesen más célokért küzd. Megpróbáltuk tartani a lépést a hazaiakkal, ám a második és harmadik negyedben fejben szét­estünk, ennek oka lehetett, hogy sok játékosunk nem volt 100 százalékos állapotban. Nagyon sok könnyű gólt kaptunk, ehhez jött még számos, elkerülhető gyermeteg hiba. 

Mihók Attila: – Álmoskásan kezdtünk, ám negyedről negyedre gyorsult a játékunk. Minden játékos lehetőséget kapott, és a jövő szempontjából is fontos volt, hogy beilleszkedjenek a játékrendszerbe. Összességében elégedett lehetek, sokat mosolyogtak a lányok, úgy láttam élvezték a vízilabdát. 

A 8. forduló további eredményei: BVSC – Tatabánya 18–5, Eger – III. Kerületi TVE 13–8, Szentes – Szeged 15-6. A nap rangadóján a Ferencváros a bajnoki címvédő UVSE gárdáját fogadta. Gerendás György együttese a DFVE után kiélezett csatában 13–10-re győzött az Újpest ellen is, és ezzel az FTC átvette a vezetést a bajnoki pontvadászatban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában