Pécs

2022.01.18. 19:48

Gól és pont nélkül ért véget a pécsi kaland

Hétfőn este, lapzártánkkal egyidőben a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban lépett pályára a Dunaújváros Futsal gárdája az NB II. Nyugai csoportjának 15. fordulójában.

Balogh Tamás

Németh Tamásék ezúttal se gólt, se pontot nem szereztek Fotó: LI

Fotó: LI

PTE-PEAC – Dunaújváros Futsal 6–0 (3–0) 

DF: Cseresnyés – Kovács, Csányi, Németh, Perjési. Csere: Bán, Máté, Facskó, Béni. 

A pécs gólszerzői: Koronics 2, Bartal, Vénosz, Király, Udvardi. 

Sajnos, már az előjelek sem voltak kedvezőek. Amikor egy egyébként is szűk létszámú csapat, öt igazolt hiányzóval és két, egy héten belül leigazolt játékossal indul útnak, jól teszi, ha jelképesen megnyomja az „újratervezés” gombot, hogy a mérkőzésre történő ráhangolódás (is) tökéletes legyen. Legyünk elegánsak: az újvárosi csapat stílusos késéssel érkezett, amivel a saját bemelegítését rövidítette le, de a szabályokat nem sértve kezdhette el a mérkőzést. 

Az első tíz percben baj nélkül peregtek az események, mindkét fél óvatosan kezdte a játékot. Aztán a hazaiak Kronics és Udvardi révén elhúztak két góllal, majd az utolsó percben Bartal végképp udvariatlan módon bevágta a harmadikat: 3–0! Csak halkan súgjuk meg, hogy a három közül kettő nagyon is véleményes volt... 

A folytatásban Facskó Józsefnek ezúttal egy másik verzióra kellett felkészítenie a játékosait. Cseresnyés Alex sérülése kiújult és mellette a hosszabb kihagyás után játékra jelentkező Perjési Viktor is maródi lett. 

Mellettük volt ugyan két friss igazolás, de Máthé még kevés időt töltött ebben a szak­ágban, a rutinos és egyénként jó játékerőt képviselő Béni pedig még nem ismerhette ki az újvárosiak játékrendjét. Ezért aztán a „fiatal” és tehetséges Facskó József előtt nyílt meg a lehetőség az újabb bizonyításra: a tréner, jobb híján végigjátszatta magával a második félidőt. A pécsiek Kronics Márk parádés bombagóljával nyitották a félidőt, és a már kockáztató újvárosiak még kettőt kaptak Vénosz Somától és Király Zsolttól a hajrában. 

A Dunaújváros Futsal együttese e héten rendezheti a sorait, majd jövő héten hétfőn elkezdheti a felzárkózást, a bajnoki tabellát záró Budapesti Atlétikai Klub elleni hazai meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában