Jégkorong

2022.01.28. 21:06

Csakis a győzelem segíthet a Bikákon

Két mérkőzést játszik a hét végén a jégkorongozók Erste Ligájában a Dunaújvárosi Acélbikák csapata. Szombaton a Gyergyói HK-t, vasárnap a Corona Brassót fogadja a DAB.

Agárdy Csaba

20211031_Dunaújvárosi Acélbikák-Csíkszereda Sport Klub felnőtt férfi jégkorong mérkőzés Erste Liga Dunaújváros Jégcsarnok Fotós: Szabóné zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Egyre reménytelenebb a helyzete a DAB-nak a tekintetben, hogy résztvevője legyen a play-off kvalifikációnak. Az alapszakasz tizedik helyéért vívott küzdelemben egészen az utóbbi időig az Acélbikák előnyösebb helyzetben voltak, mint a Titánok, de azután nagy fordulat állt be. 

A fehérváriak ugyanis egymásután három győzelmet is arattak. Megverték a MAC HKB Újbudát, majd a hatpontos rangadón 4–0-ra a DAB-ot. Ha mindez nem lenne elég, akkor csütörtökön óriási meglepetésre 5–4-re legyőzték a listavezető, címvédő SC Csíkszeredát. Így a Titánok már nyolc ponttal előzik meg a tabellán a dunaújvárosiakat, vagyis nyugodtan kijelenthetjük, már csak matematikai – az is minimális – esélye van a DAB-nak arra, hogy megelőzze riválisát. 

 

Az Acélbikák az utolsó két meccsen nem szereztek gólt. A hét végén nemcsak gólok, hanem győzelmek is kellenek Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

(A bajnokság kiírásának a lényege, hogy az alapszakasz után az első hat csapat automatikusan résztvevője a play-offnak, a tizenegyedik pedig befejezi a szezont. A hetedik a tizedikkel, a nyolcadik a kilencedikkel párharcot vív, a győztesek csatlakoznak az első hathoz. Most a jelek szerint a búcsúzó együttes a Dunaújvárosi Acélbikák lesz.) 

A hét végén két erdélyi csapat érkezik Dunaújvárosba. Szombaton a Gyergyói HK (17 óra), vasárnap pedig a Corona Brassó (17 óra). Egyik meccsnek sem Leo Gudas alakulata az esélyese, hiszen az erdélyi csapatok ellen – beleszámítva a Csíkszeredát is – még pontot sem szerzett, sőt, mindössze egy szoros meccset játszott a Gyergyószentmiklós ellen (3–5). 

Mivel a Titánok a hét végén nem játszanak, ezért két bravúros, hárompontos győzelem visszahozná a DAB esélyeit, de valljuk be, erre igen kicsi az esély. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában