Vízilabda

2022.01.26. 22:30

Az újoncok helytálltak, ahogyan a csapat is

Több újonccal a soraiban kedden este Görögországban kezdte meg szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a világliga csoportküzdelmeiben.

Gallai Péter

20210801 Tókió fotó: Mikró István MI Magyar Nemzet Magyarország - Kína Tokio2020 olimpia női vízilabda mérkőzés. képen: Garda Krisztina #12

A számos hiányzót nélkülöző és újoncokat avató együttes a rendes játékidőben döntetlent játszott, majd ötméteresekkel maradt alul, így egy ponttal térhetett haza. 

A keretben előzetesen két dunaújvárosi játékos kapott most helyet, Keszthelyi-Nagy Rita távollétében Garda Krisztina vezethette ki a lányokat a kezdéskor csapatkapitányként. Amelyen már Szilágyi Dorottya nem tarthatott a többiekkel, ugyanis a bemelegítés során megsérült. Volt még egy DFVE-játékos a helyszínen, azonban Maczkó Lilla csak nézőként, harmadik kapusként, kereten kívüliként utazott a válogatottal. 

Görögország – Magyarország 15–14 (3–4, 1–2, 4–2, 3–3, 4–3) – ötméteresekkel 

A magyar gólszerzők: Garda, Szegedi Faragó 2-2, Parkes, Pőcze, Kuna, Farkas, Leimeter 1-1. 

A tokiói olimpia óta, ami sporttörténeti bronzéremmel zárult a válogatott számára, ez volt az első mérkőzése a csapatnak. Szintén érdekesség, hogy az egyik bíró beugróként görög volt, ugyanis az olasz sporttárs nem érkezett meg a helyszínre. 

A fordulatos mérkőzésen a magyar csapat, másfél edzéssel a háta mögött, derekasan helytállt a rutinos és összeszokott görögök ellen. Az egyik újonc, Szegedi az utolsó pillanatban egyenlített, a büntetőknél – ahol Kiss Alexandra, a DFVE korábbi kapusa debütált a válogatottban – a hazaiak voltak szerencsésebbek. 

A DFVE játékosa, Garda Krisztina két góllal zárt Fotó: MI/MN

– Jó lett volna a rendes játék­időben nyerni, amire megvolt a lehetőségünk, ugyanakkor csak elégedettséggel szólhatok a teljesítményről. Ötven százalékkal lőttük a fórokat, nagyon sok jó dolgot láttam. Leginkább örömteli, az újoncok nem ijedtek meg, sőt, kifejezetten bátran, jól játszottak, s azok is, akik hosszú idő után voltak újra itt. Le a kalappal a csapat előtt, biztató mindez a jövőre nézve – idézte Bíró Attila szövetségi kapitányt a szövetség honlapja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában