Kézilabda

2022.01.16. 22:48

Az erkölcsi győztes a DKKA, a pályán meg a Vasas lett

Az idei év első bajnoki mérkőzését játszotta szombaton a Vasas ellen a DKKA női kézilabda-együttese.

Gallai Péter

Fotó: LI

Az előzetes erőviszonyok alapján egyértelműen a vendégek számítottak az esélyesnek, azonban a találkozó napjára fordulva már az is csoda volt, hogy a Kohász ki tudott állni. Ugyanis a keretéből tizennégy (!) játékosa esett ki sérülés, betegség és vírusfertőzés miatt. 

A tízgólos Bulath volt az egyik alapember, aki tudott játszani Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Azonban a dunaújvárosi klub és a csapatba kerülő játékosok sportemberi magatartásból jelesre vizsgáztak, ugyanis így is vállalták a bajnokit, aminek nyilván így teljesen felborult az erőviszonya. Vágó Attila négy felnőtt (!) korú kézilabdázó mellett ifjúsági és serdülő – tizenhat, tizenhét éves – lányokat nevezett be. Közülük heten életük első élvonalbeli találkozóján debütálhattak. 

 

Vasas – DKKA 30–28 (17–18) 

Vasas SC: Zsigmond P. (kapus), Imrei R. 3, Pénzes L. 6, Kajdon B. 5, Faragó L. 3, Szilovics F. 6, Oláh K. 5. Cserék: Kurucz A. (kapus), Hadnagy F. 1, Kovács N. 1, Ács B., Szatmári M., M. Dmitrovics, Gaschler D., Sárkány P. Vezetőedző: Penszki Gergely. 

DKKA: Wéninger – Fodor N. 6, Bulath 10 (4), Kazai 3, Agócs 4, Sztanó, Gajdos 3. Csere: Mistina F. (kapus), Szalai B. 2, Nemes, Kecskés, Varjas. Vezetőedző: Vágó Attila. 

Kiállítások: 6, illetve 4 perc. 

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4. 

 

Az előzmények ismeretében az ezer sebből vérző Kohász nagyon derekasan helytállt, s még így sem sok kellett volna ebben az esetben a bravúrhoz. Egy perccel a meccs vége előtt az egyenlítésért támadhattak a dunaújvárosiak, de sajnos kimaradt a ziccer. Így a két pont a Vasasé, az erkölcsi győzelem pedig a Kohász lett. 

A folytatásban, mint ismert, a szerdai, Győr elleni hazai bajnokit az ETO kérésére elhalasztották. Így legközelebb január 26-án Magyar Kupa-mérkőzésen lép majd pályára a csapat hazai környezetben, az ellenfél az MTK Budapest lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában