Sport

2022.01.09. 20:35

Aki belekóstolhatott a felnőttválogatott edzéseibe, légkörébe

A felnőtt férfiak magyar röplabda-válogatottjának szövetségi kapitánya, Koch Róbert a hosszú távú tervezés híve, vagyis olyan fiatalokra számít, akik bajnokságaikban folyamatosan kiváló játékot mutatnak. Ennek alapján a DSE Röplabda Akadémia és a DKSE Extraligában szereplő játékosa, Kecskeméti Bálint is bekerült abba a keretbe, amely legutóbb két mérkőzést játszott Romániával. Ennek alkalmából a klub honlapja közölt vele interjút.

Gallai Péter

Kecskeméti Bálint nagy motivációt kapott Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Bálint, hogyan fogadtad a felnőtt-válogatott behívóját? 
– Meglepett elsőre, hiszen nagy vágyam volt, hogy ez megtörténjen. Azonnal nagyon izgatott lettem. 
 

– Mit jelent ez számodra? 
– Hatalmas megtiszteltetés, hogy részt vehettem ezen a hat napon, még akkor is, ha ez nem a szűk utazó keretet jelentette. 
 

– Hogyan fogadtak a többiek? 
– Nagyon befogadóak voltak, mindenben segítettek. 
 

– Miként érezted magad? 
– Nagyon jó volt, hogy megismerkedhettem számomra látásból már ismert játékosokkal kicsit közelebbről. Az edzések is jó hangulatban teltek, sok mindent tanultam. 
 

– Mennyire ért váratlanul, hogy végül nem léptél pályára a románok elleni mérkőzéseken? 
– Nem volt az. Reméltem, mivel ez egy fiatal keret, fognak majd játéklehetőséget adni, de így is élveztem a mérkőzéseket. 
 

– Volt-e arról szó, hogy a szövetségi kapitány mit vár el tőled? 
– Nem, felszabadult, élvezetes játékot vártak. 
 

– Beszéltetek-e esetleg arról, hogy a jövőben számít-e rád a kapitány? Ha igen, mit kell ehhez nyújtani? 
– Nem volt szó ilyesmiről. Számomra ez mindenképpen egy pozitív visszajelzés, hogy meghívót kaptam, ezért bízom benne, hogy valamikor a közeljövőben kapok majd lehetőséget újra. 
 

– A jövőre nézve jelent-e számodra motivációt, hogy a bajnokságban minél jobb teljesítményt nyújtsál? Ez nem okozhat terhet a számodra? 
– A bajnokság kezdete előtt kaptuk a meghívót, én épp egy edzőmeccsről sétáltam ki, amikor olvastam. Az első levélben csak a program volt leírva, hogy mikorra tervezik a tábort. Azt a meghívót több játékos kapta meg, mint akiket behívtak, bár azt elmondták, hogy a külföldön szereplők valószínűleg nem vesznek majd részt. Ettől függetlenül nem volt biztos, hogy kapok meghívót. Innentől kezdve minél jobb játékra törekedtem. 
 

– Mit vársz el magadtól a felnőtt-bajnokság folytatásában? 
– Nincsenek egyéni célkitűzéseim, talán csak annyi, hogy kitűnjek minél jobban a bajnokságban, de még hátra van a fél szezon. Minél többet szeretnék fejlődni ennek a végéig. 

A dunaújvárosi csapattal a cél az Extraligában maradás
 

– Mi a cél a szezon hátralévő részében? 
– Jó mérkőzéseket játszani, a cél pedig az Extraligában maradás. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában