Vízilabda

2022.01.23. 18:49

A térfélcsere után hagyták állva ellenfelüket a lányok

A szorosabb első félidőt követően a második két negyedben érvényesítve a papírformát, fölényes sikert aratott a DFVE női vízilabda-együttese a Tatabánya otthonában a szombati bajnoki találkozón.

Gallai Péter

Ilyen nagy csatára nem késztette a meccsen a Tatabánya a vendégeket Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az UVSE-től elszenvedett vereség után kötelező feladat várt a dunaújvárosi vízilabdázókra a bajnokság tízedik fordulójában. A vendégek kispadjára visszatért az előző meccsen hiányzó Mihók Attila, viszont Gurisatti Gréta nem volt a keretben. 

TVSE – DFVE 3–12 (1–2, 2–2, 0–4, 0–4) 

DFVE: Maczkó – Szilágyi 4, Mahieu 2, Szabó 1, Garda 1, Mucsy 2, Szellák. Csere: Buis (kapus), Kardos, Erdélyi, Jonkl 1, Somogyvári, Pál, Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila. 

Miután a szerdai rangadón a védekezéssel adódtak problémák, így most ennek gyakorlásán volt a hangsúly. Az első két negyed viszonylag szoros volt, miután több dunaújvárosi támadás nem sikerült, és több helyzet kimaradt. Így a forduláskor az egygólos hátrány a hazaiakra nézve volt hízelgő. Aztán a harmadik nyolc percre már helyreállt a világ rendje, Szilágyi két gólja után érkezett Mucsy és Sümegi találata, miközben a Tatabánya nem talált rést és fogást a DFVE védelmén. A záró etapra a magabiztos előny tudatában sem vett vissza a vendégalakulat, másolva az előző negyedet, ismét négy gólt helyezett el a Tatabánya hálójában. Az utolsó gól a fiatal Jonkl Csenge nevéhez fűződik. 

Ami a többi mérkőzést illeti, már nem is annyira meglepetésre, az Eger a Magyar Kupa-elődöntő – a sorozatot aztán meg is nyerték a dunaújvárosiak legyőzésével – után, a bajnokságban is felülmúlta a BVSC-t, most 7–6-ra. Ezzel Sike József csapata jelezte, velük is komolyan kell már számolni a szezonban. 

További eredmények: Győr – UVSE 3–14, III. Kerületi TVE – Szentes 9–10. 

Az E.ON ob I állása 10 forduló után: 1. FTC 28 pont, 2. ­UVSE 27 pont, 3. DFVE 24 pont, 4. BVSC 19 pont, 5. Eger 18 pont, 6. Szentes 15 pont, 7. III. Ker. TVE 7 pont, 8. Szeged 7 pont, 9. Tatabánya 3 pont, 10. Győr 0 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában