DKKA

2022.01.20. 20:42

A serdülők magabiztos sikere a győriek ellen

Gallai Péter

Az ifiknél Graffy Tamara hat gólt szerzett Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Ugyan a DKKA NB I-es bajnokiját elhalasztották szerdán a Győr ellen, azonban az utánpótlás-együttesek fogadták az ETO korosztályos csapatait. Mint ismert, a felnőttek meccse azért maradt el, mert a kisalföldieknek erre a tartaléknapra került át egy Bajnokok Ligája-találkozója. 

Ami most egyáltalán nem volt hátrány, hiszen a Kohász a Vasas elleni szombati bajnokit 14 hiányzóval kellett megvívja, sérülés, betegség és koronavírus-fertőzések miatt. 

Először az ifjúsági csapatunkon volt a sor, ám ők sem a legjobb előjelekkel várhatták a találkozót, hiszen csak kilenc mezőnyjátékost és három kapust tudtak a keretbe nevezni. A győriek két hellyel hátrébb állnak a tabellán, mint a Kohász, de így nehéz dolguk volt a hazaiaknak. 

DKKA – Győr 27–29 (16–17) 

DKKA: Bakos, Bartók, Mis­tina (kapusok), Wéber 5, Kecskés 6, Nemes 4, Georgijev, Kecskés, Bereczki 1, Matucza 3, Kiss Cs. 1, Agócs 1, Graffy 6. 

A győriek dobták az első gólt, ám utána szinte végig a Kohásznál volt az előny az első félidőben, volt, hogy három gól is. Aztán a hajrára felzárkózott és egyenlített az ETO, majd a szünetre már minimális előnnyel mehettek. A második harminc percben a győriek végig őrizték vezetésüket, a DKKA többször is egy gólra felzárkózott, és bár közel állt a pontszerzéshez a tartalékos csapat, a végén a győriek örülhettek győzelmüknek. A DKKA negyedik helyen áll a tabellán tizenhét ponttal. 

A serdülő gárda az előtte egy ponttal és egy meccsel kevesebbet játszó ellenfelét fogadta. 

DKKA – Győr 34–28 (19–15) 

DKKA: Bartók, Tóth (kapusok), Dobos 2, Balogh 3, Varga 1, Polányi 2, Agócs 6, Konyecsni 1, Somogyi 2, Megyeri, Mikó 3, Fehér 8, Szabó 6. Edző: Gurics­né Horváth Beáta. 

A mérkőzés első negyedében kiélezett küzdelem zajlott, aztán a dunaújvárosi fiatalok tempót váltottak, és a fél­időre már nyugodt előnnyel mehettek pihenőre. A másodikban ott folytatta a Kohász, ahol abbahagyta, folyamatosan nyílt az olló a felek között, öt, hét, majd az utolsó öt percre már kilencre hízott az előny, így nem volt kérdés a győztes kiléte. A DKKA ezzel egy napra feljött a tabella harmadik helyére, ám a Győr csütörtökön nyert, így visszavette a dobogót. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában