Röplabda

2022.01.28. 21:47

A DKSE igazi erőfelmérője lesz a DEAC elleni meccs

A férfiröplabda Extraliga alapszakaszának kilencedik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap a Debreceni EAC gárdáját fogadja. A mérkőzés 17 órakor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban. 

Gróf András

Fotó: Shutterstock

Minkét együttes 3:1-es vereséggel indította a szezont. A debreceniek hazai környezetben raboltak játszmát a címvédő Pénzügyőr ellen. Az újvárosiak pedig a MAFC-BME vendégeként nyertek szettet. A DKSE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor pozitívan értékelte a részsikerrel zárult mérkőzést, de azt is elmondta, hogy az előrelépés érdekében még sokat kell tenni. 

 

– A múlt heti, fővárosi összecsapáson voltak biztató jelek. Csapatszinten mindenképpen fejlődtünk, de az egyéni teljesítményeknek még javulniuk kell. Remekül játszott a debütáló, jó képességekkel rendelkező ukrán légiósunk, aki rendkívül motiváltan lépett pályára. Sajnálom, hogy nem tudtunk pontot szerezni, pedig a harmadik szett a kezünkben volt. A debreceniek elleni találkozó igazi erőfelmérő lesz a csapat számára, hiszen véleményem szerint jelenleg velük vagyunk egy szinten. Lélektanilag fontos lenne jó eredményt elérni ellenük, hiszen a rájátszásban velük is meg kell küzdenünk az Extraligában maradásért. Szerencsére mindenki egészséges, így nyugodtan készülhetünk a mérkőzésre. 

 

A forduló további párosítása: Kecskemét – VRC Kazincbarcika, Kistex – MAFC-BME, Pénzügyőr SE – Fino Kaposvár. 

A bajnokság állása: 1. Pénzügyőr SE 22 pont, 2. Fino Kaposvár 19 pont, 3. Kazincbarcika 14 pont, 4. Kecskemét 14 pont, 5. MAFC-BME 13 pont, 6. Kistex 11 pont, 7. Debreceni EAC 3 pont, 8. Dunaújvárosi KSE 0 pont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában