Jégkorong

2021.12.10. 23:33

Santa Claus Cup: a legjobbak jönnek

A múlt héten a 14. Santa Claus Cup „AA” U10-es tornáját rendezték meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, a hétvégén pedig jön az „AAA” mezőnye. (Nemzetközileg az „A” a legalacsonyabban, az „AAA” a legmagasabban rangsorolt torna.)

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Idén öt ország tizennégy csapata nevezett az eseményre. A rendezők a mezőnyt két, hetes csoportba sorsolták. Minden csapat minimum kilenc 2x15 perces meccset játszik majd. 

A résztvevők: MAC Budapest, Vasas Budapest, Dunaújvárosi Acélbikák, ISK Csíkszereda (erdélyi), HC Lamac (szlovák), Mládez Prievidza (szlovák), Pilsen Wolwes (cseh), Újpest, Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – Székesfehérvár, Kárpáti Farkasok, HC 05 Banska Bystrica (szlovák), Hoba Bratislava (szlovák), HC Decin (cseh), Partizán Beleh­rad (szerb). 

Babics Vladimír, a Santa Claus Cup főszervezője, az esemény honlapjának elmondta: „Nagyon örülünk annak, hogy három új egyesület is részt vesz a megmérettetésen, a HC Lamac, a Prievidza és a HK Partizan Belehrad jóvoltából. Az utóbbi tizenhárom év legjobbjai közül négyen is ott lesznek az indulók között, a DAB, a HC Decín, a Csíkszereda és a háromszoros győztes HOBA Bratislava.” 

A múlt héten a dunaújvárosiak (fehérben) két csapattal indultak a tornán. Remek meccseket láthattak a jégcsarnokba kilátogatók Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A DAB a Vasassal, a MAC Budapesttel, a Lamaccal, a Csíkszeredával, a Prievidzával és a Pilsennel került egy csoportba. Az Acélbikák az első meccsüket szombaton 8.45-kor a Vasas ellen vívják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában