Röplabda

2021.12.28. 18:23

Remélik, a második körben eredményesebbek lesznek

A 2021/2022. évi férfi röplabda Extraliga alapszakaszának őszi szezonját szerzett pont nélkül az utolsó helyen zárta a Dunaújvárosi KSE együttese.

Gróf András

Tomanóczy Tibor szerint egyértelmű, hogy fiataljaik szeretnék meghálálni a bizalmat

Fotó: Zsedrovits Enikő

Ez a mérsékelt produkció nem érte teljesen váratlanul a szakosztályt, hiszen a tavalyi bajnoki esztendőt követően jelentős változások történtek az együttes játékoskeretében. A félévet követően Tomanóczy Tibor vezetőedző értékelte a gárda teljesítményét. 

 

– Nyáron alaposan meg kellett húzni a nadrágszíjunkat, ami azzal járt, hogy több meghatározó játékos távozott a klubtól. Erre azért volt szükség, hogy biztosan elindulhassunk az Extraligában. A távozókat elsősorban saját utánpótláskorú játékosokkal pótoltuk, így nem is lehetett más a célunk, mint a bennmaradás kiharcolása – kezdte a beszélgetést. 

– Akkor tulajdonképpen az történt, amire számítottak… 

– Tudtuk, hogy a fiatalok nem rendelkeznek kellő rutinnal, tapasztalattal. Problémát jelentett az is, hogy ezek a játékosok párhuzamosan a korosztályos csapatokban is szerepeltek. Egy-két fiatal produkciója azonban így is örömteli volt. Laczi Dominik a betegségéig remekül játszott. A legponterősebb játékot a tizen­nyolc éves Kecskeméti Bálinttól láthattuk, akinek teljesítményére már a szövetségi kapitány is felfigyelt, és meghívta a románok ellen két meccset játszott felnőtt nemzeti együttes megfiatalított keretébe. Rajtuk kívül sokat jelentett az együttes számára Hatvany Zsolt rutinja. 

 

– Ezek után mire számít a tavaszi folytatásban? 

– Bízunk benne, az alapszakasz második körében eredményesebben szerepelünk majd. Reméljük, az eddig lejátszott mérkőzések, illetve a téli felkészülés tapasztalatait felhasználva sikerül játszmákat, pontokat szerezni. A legjobb formánkat majd a rájátszásban kell nyújtanunk, ahol egy csapatot mindenféleképpen meg kell előznünk ahhoz, hogy meghosszabbítsuk az extraligás tagságunkat. Egyértelmű, hogy fiataljaink szeretnék meghálálni a bizalmat. 

 

– Miként alakul az együttes programja a rajtig? 

– Több játékosunk a korosztályos válogatottakkal készült. A többiek alapozó edzéseket végeznek. A két ünnep között egyéni edzésterv alapján dolgoznak majd a játékosok. A közös labdás gyakorlás január 3-án indul. A programban szerepel majd néhány felkészülési találkozó is. Az első tétmeccsünk január 23-án idegenben lesz a MAFC-BME ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában