Jégkorong

2021.12.09. 21:59

Ötven percig élt a remény

Az idei szezonban a második erdélyi túráját kezdte meg a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Az Erste Ligában az ellenfele a Corona Brassó volt.

Agárdy Csaba

A brassóiak ellen nincsenk jó emlékeik ebben a bajnokságban a dunaújvárosiaknak, hiszen az első erdélyi látogatásuk alkalmával 8–1-re kapott ki a DAB, majd Dunaújvárosban 12–0-ra nyert a Brassó. Vagyis a tegnapi találkozó előtt 20–1 volt a gólkülönbség a két csapat összevetésében.

Corona Brassó – DAB 6-2 (2–2, 1–0, 3–0)

Brassó, 400 néző. Vezette: Mihau, Radu, Filip, André.

Brassó: Tőke – Rasulov (1), Borisenko, Valchar 1, Huar (1), Machala (1) – Williams 1, Bors (1), Kovács M. (1), Gliga, Molnár Zs. 1 – Gajdó T., Csernyuk (2), Gajdó B. 1 (1), Molnár Z. 1,  Zagudullin 1 (1) – Ráduly, Buda, Szőcs, Vasila. Vezetőedző: Dave MacQueen.

DAB: Kovács D. – Pozsár, Bubnov, Szappanos, Kabatayev, Török – Bobcek, Benke, Szűcs 1, Németh P. (2), Ryb­chyk 1 – Erdély, Szécsi, Németh Á., Horváth (1), Lőczi (1) – Pinczés O., Druja, Marosi, Gebei G., Dudkin. Vezetőedző: Leo Gudas.

Eszünk ágában sincs cinikus hangott megütni, de a dunaújvárosi szurkolók számára az lenne a meglepő, ha nem katasztrofálisan  kezdené a mérkőzést a DAB. Ezúttal is beragadt a rajtnál, és már a 32. másodpercben megszerezte a vezetést a Corona, sőt, a 3. percben már 2–0 volt az állás. Az utóbbi időben remek formában játszó Szűcs István azután a 6. percben megálljt parancsolt a hazaiaknak, és szépített (2–1), majd a 11. percben Rybchyk egyenlített. Ez is maradt a harmad végeredménye, vagyis a második játékrészben minden kezdődhetett elölről. Ebben a húsz percben mindössze egy gólt született, azt viszont a Brassó szerezte (3-2). 

A döntés tehát az utolsó felvonásra maradt, a hazaiak három gólt szereztek ebben az időszakban, és magabiztosan nyertek (6-2).

A DAB pénteken 17.30 órakor a Gyergyói HK vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában