Rangos elismerés

2021.12.15. 23:57

Ötödször választották az év legjobbjának Kovácsot

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. A nyertesek listáját szerdán tették közzé, amiből kiderült, női tornában ismét a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia nyert, gumiasztalban Vincze Ákos, női vízilabdában pedig az ősszel eligazolt Magyari Alda.

Gallai Péter

Budapest 20211002 Torna 2021 Országos bajnokság OB Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Kovács Zsófia

Fotó: Domotor Csaba

Idén 56 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. 

Az MTI tájékoztatása szerint az idei győztesek közül kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter 18. elsőségével, amíg a tokiói olimpián ezüstérmes vitorlázó, Berecz Zsombor és a birkózó Sastin Marianna 11. alkalommal, az asztaliteniszező Póta Georgina és a curlinges Szekeres Ildikó tizedszer, a szintén vitorlázó Érdi Mária, a súlyemelő Nagy Péter és a teniszező Fucsovics Márton egyformán kilencedszer bizonyult a legjobbnak. A tokiói aranyérmesek közül Kopasz Bálint, Lőrincz Tamás, Milák Kristóf, Szilágyi Áron és Csipes Tamara végzett az élen sportágában. 

 

Kovács Zsófi a 2021-ben is a legjobb lett a sportági szövetség döntése alapján Fotó: Dömötör Cs./NS

A tornászoknál a hölgyek között immár ötödik alkalommal a Dunaújvárosi KSE kiválóságát, Kovács Zsófiát választották a legjobbnak. Első alkalommal érdemelte ki ezt az elismerést gumiasztal kategóriában Vincze Ákos, aki szintén a DKSE sportolója. 

A Magyar Vízilabda Szövetség a szövetségi kapitányok javaslatai alapján a nőknél a ­DFVE korábbi és az UVSE jelenlegi játékosát, Magyari Aldát nevezte meg. A kapus Euro­liga-ezüstérmet szerzett a Dunaújváros csapatával májusban, s szintén másodikak lettek a bajnokságban is. A magyar válogatott tagjaként Világliga-ezüst­érmet és olimpiai bronzérmet akaszthattak a nyakába. Ezt követően, szeptemberben igazolt az UVSE-hez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában