Vízilabda

2021.12.06. 22:42

Nyilván csak véletlenül alakult így a sorsolás

A Magyar Kupa négyes döntőjébe való sima bejutást követően a héten a legrangosabb nemzetközi sorozatban, az Euroligában kezdi szereplését a DFVE női vízilabda-együttese.

Gallai Péter

Fotó: LI

Miután Garda Krisztináék az előző szezonban ezüstérmesek lettek, így kiemeltként – a négyes döntő többi résztvevőjével együtt – csak a nyolcaddöntőbe jutásért vívott csoportkörben csatlakoznak be a sorozatba.

Mihók Attila együttese Sabadellben nagyon nehéz négyesben küzdhet a továbbjutást érő első két helyért péntektől vasárnapig a házigazda, a szintén spanyol Mataro, valamint az első selejtező körből továbbjutó Ferencváros ellen.

A fiatal Szabó Nikolettre is most nagy próbatétel vár 

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Időközben elkészült a sorsolás is, ami bizony a magyarok számára elég „érdekesen” alakult. Ugyanis vasárnap a legutolsó találkozót a két spanyol gárda játssza egymás ellen. Azaz, addigra minden eredmény ismert lesz számukra, s akár simán kisakkozhatják, hogy kéz a kézben jussanak tovább. Jelesül, ha a DFVE legyőzi a Matarót és a Fradit, de kikap a Sabadelltől, akkor két győzelem sem biztos hogy elég lesz, ha a Sabadell, amely a legnagyobb esélyes a csoportgyőzelemre, „leadja” meccsét a honfitársaknak – már amennyire a légiósokkal tűzdelt csapatot annak lehet nevezni –, így kiejtve a mieinket. Ráadásul körbeverés esetén még a gólkülönbséget is pontosan tudni fogják.

Primász Ágnes, a dunaújvárosi klub szakosztályvezetője lapunknak elmondta, nem csak őket, de a Ferencvárost is foglalkoztatta a dolog, ezért utánajártak, szabályos-e ez a sorsolás. Ebben kikérték a magyar szövetség illetékeseinek álláspontját is.

– Aztán kiderült, sajnos ilyen előírás nincs, azaz simán vívhatnak egymás ellen az utolsó meccsen. Azaz ők ketten úgy „alakíthatják” a mérkőzésüket, ahogyan akarják, de azt gondoljuk, nagyon sportszerűek a spanyolok. Ezért fel sem merül bennünk, hogy ezért lett ilyen a beosztás. Az is érdekes, hogy mi nem is fogjuk látni ezt a meccset, mert a repülőtérre kell indulnunk, így adott esetben menet közben tudhatjuk meg, továbbjutottunk-e – tette hozzá.

Az időrend alapján pénteken 20.45-kor a Mataro, szombaton 12.45-kor a Sabadell, majd vasárnap 12-kor a Ferencváros lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában