Dunaújváros

2021.12.02. 20:37

Nem tudták kicsavarni a Tungsram izzót

A bajnoki címről döntő mérkőzés után a szezon első meccse is a Nagykanizsáé

Gallai Péter

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság délnyugati csoportjában szereplő Dunaújvárosi AC férfiegyüttese a legutóbbi fordulóban az előző szezonban bajnok nagykanizsai Tungsram SE vendége volt. Az újvárosiak csak tizenkét tagú kerettel érkeztek a mérkőzésre.

Érdekesség, hogy e két együttes vívta az előző szezon utolsó mérkőzését, s ezen múlt a kanizsaiak aranyérme. Miután három góllal nyertek, így egy ponttal a dunaföldvári Holler előtt végezve az élen zártak. A DAC sikere a földváriaknak jelentett volna elsőséget. Hiába nyert a Tungsram, a magasabb osztályt nem vállalták, így maradtak erre az idényre is ebben az osztályban és csoportban.

A hazaiak a meccs előtt a harmadik helyen álltak, de Csermák Gábor csapata csak két ponttal volt lemaradva mögöttük.

Tungsram SE–DAC 32–24 (17–12)

DAC: Imre, Pap (kapusok), Takács 3, Bangó 4, Bicskei 1, Borsos R. 3, Domak, Borsos M. 8, Bereck, Galambos, Vajai 1, Bándi 4.

A mérkőzés során a vendégek egyszer sem tudtak nyerésre állni, és a Kanizsa az első fél­időben héttel is vezetett már. A DAC azonban becsülettel küzdött, így a szünet után háromra sikerült csökkenteniük a hátrányukat. Ennél közelebb azonban nem tudtak zárkózni, a Tungsram ismét növelte előnyt, így végül magabiztos győzelemmel szerezte meg a két pontot.

Ezzel a Nagykanizsa holtversenyben a második helyre lépett előre. A DAC az ötödikre csúszott, miután a listavezető PEAC bravúros legyőzése után beérte és jobb gólkülönbséggel megelőzte a csapatot a Hőgyész.

Takács Ádám három találattal zárta a mérkőzést
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik