Jégkorong

2021.12.08. 20:10

Négy ország csapatai a kupáért

Már tizennegyedik alkalommal rendezték meg az utánpótláskorú jégkorongozók számára a Santa Claus Cupot. A múlt hét végén Szlovákia, Csehország, Erdély és Magyarország tizenhét csapata képviselte magát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A mezőnyben ott volt a DAB is, két csapattal indultak az U10-es korosztály számára kiírt AA erősségű tornán.

A Dunaújvárosi Acélbikák „Red” tizedikként, a DAB „White” tizenhetedikként végzett.

Néhány mondat erejéig tartsunk egy kis történelemórát a tornával kapcsolatosan. 2007 decemberében indult útjára a Santa Claus Cup. A Santa Claus Cup neve sok embernek egybeforrt Dunaújvárossal, de a harmadik és negyedik tornát (2009-ben és 2010-ben) Zalaegerszegen szervezte meg Babic Vladimír, a torna kitalálója és főszervezője.

Minden játékosnak jutott valami emlék a Santa Claus Cupról <br> Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A korábbi győztesek között a különböző korosztályokban olyan tradicionális jégkorongklubok képviselőinek a nevét találhatjuk, mint a cseh Vallaské Mezirici, a szlovákiai Kassa (HC Kosice), vagy a szintén cseh Ocelari Trinec. Egyébként a legtöbb győzelmet, négyet a cseh együttesek aratták a Santa Claus Cupon.

A hétvégi tornán a DAB „Red” az A csoportban szerepelt, és a harmadik helyet szerezte meg, így a vasárnapi helyosztókon a 7–12. helyért folytathatta, és végül tizedikek lettek.

A „vörösök” eredményei. Csoportmeccsek: DAB – Gladiators Tranava (szlovákiai) 6–12, DAB – Újpest 11–5, DAB – Győri ETO 4–4,

A tornán részt vevő csapatok legjobb játékosai a Mikulással, és a 14-es számmal

DAB – Kárpáti Farkasok 5–5.

A 7–12. helyért: Dunaújvárosi AB – Győr 4–4, DAB – Ajkai Óriások 4–9, DAB – Ifj. Ocskay Akadémia 18–3, DAB – Corona Brassó (erdélyi) 5–11, DAB – Szegedi HC 5–5.

A DAB „White” a csoporttalálkozók után a 13-17. helyért folytatta a küzdelmeket.

A „fehérek” eredményei: DAB – Pirati Chomutov (cseh) 0–16, DAB – Érsekújvár (szlovákiai) 3–10, DAB – Szegedi HC 1–18, DAB – HK 18 Karpatsky Sokol (szlovákiai) 1–25, DAB – Ifjabb Ocskay Akadémia 2–18. A 13–17. helyért: DAB – UTE 1–23, DAB – Vasas 1–18, DAB – Kárpáti Farkasok 2–12, DAB – Érsekújvár 3–10.

A végeredmény: 1. P&T Trna­va (szlovákiai), 2. Gladiators Trnava, 3. Barani Banska Bystrica (szlovákiai), 4. Carpathian Wolves White (magyar), 5. HK 18 Karpatsky Sokol Pezinok (szlovákiai), 6. Pirati Chomutov..., 10. Dab Dunaújváros Red..., 17. DAB Dunaújváros White.

Kicsik, de nagy csatákat vívtak

A torna legjobbjai.

Kapus: Adam Vrba (Piráti Chomutov). Csatár: Makai Kolos (Kárpáti Farkasok, Feher). Hátvéd: Jozef Skrobak (HK Trnava). Gólkirály: Dimitri Murin (HC 05 Banska Bystrica). MVP: Turaz Timothy (P&T Trnava).

A dunaújvárosi csapatok legjobb játékosai. Dunaújvárosi Acélbikák „White”: Racz Vidovenyecz Botond. Dunaújvárosi Acélbikák „Red”: Csík Barnabás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában