Kispályás labdarúgás

2021.12.15. 23:39

A Bádogos végső sikere

Horog László

Vasárnap újra összecsaptak a legjobb fehérvári és dunaújvárosi kispályás futballcsapatok, s megint a Bádogos bizonyult a legjobbnak. 

Az első alkalommal, a megye legjobbja címért 2018-ban kiírt seregszemlét a dunaújvárosi Karmacsi Autó nyerte, két éve a koronázóvárosi Bádogos bizonyult a legjobbnak, tavaly a világjárvány miatt nem rendezték meg az eseményt. Ezúttal is a megyei szövetség kispályás bizottságának vezetője, Petrás Gábor és az ­FMLSZ koordinátora, Gelencsér Tibor hozta tető alá az ötcsapatos tornát, amit Fehérváron, a Széna téri csarnokban bonyolítottak. 

A fehérvári tornán a Fejó-Therm csapata szerezte meg a harmadik helyet Fotó: DLSZ

A dunaújvárosi bajnokság legutóbbi kiírását a Karmacsi nyerte, megelőzve a Dunaferr és a Fejó-Therm gárdáját, ezt a három együttest várták a megyei fináléba, ám a Dunaferr megbetegedések miatt nem vállalta a szereplést. Fehérvár bajnoka tavaly is a Bádogos-Greco Petrol lett, megelőzve az Expanzió-Blackhill és Sárépszer gárdáját. 

A hétvégi rendezvényen a Bádogos négy győzelemmel diadalmaskodott, az Expanzió-Blackhillt 1–0-ra, Sárépszert 2–1-re, a Fejó-Thermet 2–0-ra, végül a Karmacsit 2–1-re gyűrte le. Mögöttük az Expanzió, a Fejó-Therm, a Karmacsi és a Sárépszer végzett. 

A torna válogatottjába a kapus Matócza Dániel (Expanzió), Bánfalvi Balázs (Bádogos), Bencze János (Bádogos), Varga Balázs (Sárkeresztes), Balogh Dávid (Fejó-Therm) és Szalánczi Gergő (Karmacsi) mezőnyjátékos került, a legjobb csapatvezető pedig Horváth László (Bádogos) lett. A díjakat a megyei szövetség társadalmi elnöke, Bencsik István, az FMLSZ igazgatója, Schneider Béla és Mészáros Attila alpolgármester adta át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában