motorcsónak

2021.11.29. 20:00

Továbbra is Dunaújváros sportáguknak a fellegvára

A Klub Hotelban tartotta meg évzáró díjátadó ünnepségét a Magyar Motoros Vízisport Szövetség a napokban. Az eseményen a Dunaújvárosi Vízi Sport Club (DVSC) sportolói taroltak.

Agárdy Csaba

A magyar motorcsónaksport színe-java a díjátadó ünnepségen. Balról a második az év sportolója, Bodor Péter Fotók: Laczkó Izabella

Egy év szünet után jöttek ismét össze az ország legjobb motorcsónak-versenyzői, mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény. Az idén nem volt olyan nagyszabású, mint ahogy korábban megszoktuk, ennek is a vírus az oka.

A koronavírus miatt ezúttal szerényebb körülmények között ünnepeltek

Varga-Schneider Ildikótól, a szövetség főtitkárától megtudtuk, csak a sportolókat és az utánpótlás-korosztályban a szülőket hívták meg az eseményre.

Dr. Sándor Péter köszöntötte a díjátadón megjelenteket

A megjelenteket dr. Sándor Péter, a szövetség elnöke köszöntötte, és méltatta a versenyzők teljesítményét. Az elnök kiemelte, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club színeiben versenyző Bodor Péter teljesítményét, aki az F250-esek és az F350-esek mezőnyében is világbajnok lett, az F500-as kategóriában pedig Havas Attila szerzett világbajnoki bronzérmet. A jövő bajnokai elnevezésű magyar válogatott részt vett a lettországi világbajnokságon, ahol csapatban a 7. helyen végzett, és az Európa-bajnoki rangsorban is a 7. hely jutott a mieinknek. Az egyéni versenyek után Riskó Lőrinc az Eb-n 6. lett, Jelinek Raven a vb-n végzett 8.-ként. Sándor Péter szavaiból kiderült, a magyar motorcsónaksport fellegvára továbbra is Dunaújváros.

Ezután Varga-Schneider Ildikó adta át a díjakat. Mindössze hárman, Havas Attila, Csákó Ferenc és Fűke Andor volt az, aki nem a DVSC-ben versenyez. (Sándor Péter Gellért is dunaújvárosi, de ő a saját egyesületében sportol.)

A díjkiosztó után a rendezők állófogadáson látták vendégül a meghívottakat, majd egy kis „szakmai” kötetlen beszélgetéssel fejeződött be az este.

2021. év díjazottjai.

Az Év ifjúsági sportolója: Riskó Lőrinc (DVSC).

Az Év sportolója: Bodor Péter (DVSC).

Magyar bajnokság siklóhajó kategória: 1. Bodor Péter, 2. Havas Attila (Inter Trim Garázs), 3. Csákó Ferenc (Király Yacht).

Magyar bajnokság GT 15 kategória: 1. Riskó Lőrinc, 2. Varga Gábor (DVSC), 3. Jelinek Raven (DVSC).

Magyar bajnokság GT30 kategória: 1. Sándor Péter Gellért (Fortuna Port), 2. Lack Bálint (DVSC), 2. Fűke Andor (Fűke Yacht).

Különdíjat kaptak a Litvániában a Formula Future ifjúsági világbajnokságon részt vevő motorcsónakosok. Ők Fűke Andor, Jelinek Raven, Lack Bálint, Riskó Lőrinc és Sintár Botond (DVSC).

A magyar motorcsónaksport színe-java a díjátadó ünnepségen. Balról a második az év sportolója, Bodor Péter
Fotók: Laczkó Izabella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában