Mindenki küzdött, hajtott

2021.11.19. 21:07

Madarász Attila részese lehetett az Európa-bajnoki győzelemnek

A napokban legyőzte Törökország legjobbjait a magyar amerikaifutball-válogatott, amely győzelemmel zárta a csoportkört és megnyerte a B csoportos Európa-bajnokság küzdelmeit, soraiban egy dunaújvárosi játékossal.

Morva Dávid

A Gorillaz játékosa valahol a „sűrűjében”, Törökország legyőzésével a válogatott veretlenül végzett az élen Fotó: MAFSZ

Fotó: SzAGabor

A találkozó szorosabban alakult a vártnál, a mieink pusztán Elek Ádám utolsó perces touchdownjának köszönhetően tudtak felülkerekedni a hazaiakon és megnyerni 24–20-ra a csoport zárómérkőzését.

A magyar válogatottban karrierje során immár második alkalommal helyet kapott, Madarász Attila a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz „mindenese”, aki a találkozóról így nyilatkozott lapunknak. – Számomra ez hatalmas élmény volt, hiszen életemben ez volt a második alkalom, hogy repülőre ültem és ilyen módon utaztam, tehát maga az odaút is különleges volt. A megérkezést követően rendőrség által felvezetett busszal érkeztünk meg a stadionba, ahol ködös, nyirkos, hűvös idő fogadott bennünket – elevenítette fel az emlékeket és az utazást.

Madarász Attila egy fél­időnyi szerepet kapott, amivel elégedett ugyan, de a teljesítményével már korántsem.

– Volt néhány mistackle (elhibázott szerelési/blokkolási kísérlet) amikért nagy kár. Emellett nem lehet nem szóvá tenni, hogy a játékvezetők eléggé megfújták a hazai pályát, ami jót tett a törökök egyébként a brutalitást súroló játékstílusának. Ez eléggé megnehezítette a dolgunkat, illetve el kell ismerni, hogy tényleg jó erőkből állt a hazai gárda. Örülök annak, hogy a válogatottnál egy jó közösség alakult ki, mindenki hajtott, küzdött és jól helytállt a csapat – tette hozzá.

A magyar nemzeti együttes, a dunaújvárosi Madarász Attilával a soraiba, tehát győzött és veretlenül lett B-csoportos Európa-bajnok. A folytatás tehát már a tizenkét csapatos elitben.

A Gorillaz játékosa valahol a „sűrűjében”, Törökország legyőzésével a válogatott veretlenül végzett az élen
Fotó: MAFSZ

Összességében elégedett a kapitány

A korábbi dunaújvárosi siker­edző, most szövetségi kapitány Grátz Vilmos, a hazai szövetség honlapjának ekképp értékelt: – egy nagyon felkészült török válogatott volt az ellenfelünk, amely kiválóan játszott. A védelemből sok kezdő hiányzott, ám így is nagyon jól játszott ez az egység, viszont a büntetések megöltek minket. Az Eb-n nyújtott teljesítményünkkel összességében elégedett vagyok. Örömmel tölt el, hogy feljutottunk Európa elitjébe, viszont ez a teljesítmény ott nem biztos, hogy elég lesz majd. Ráadásként azt is meg kell nézni, kire számíthatunk majd a tapasztaltabb játékosok közül és hát nekem, nekünk edzőknek is át kell gondolni, hogyan alakul a folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában