jégkorong

2021.11.24. 20:00

Az Acélbikák első hokinapja jól sikerült, folytatás decemberben

A Dunaújvárosi Acélbikák szombaton hokinapot tartott 10-15 éves gyerekek számára. Rendszeresen szeretnének hasonló oktatást szervezni.

Agárdy Csaba

Azari Zsolt elégedett az első hokinappal

Fotó: Zsedrovits Eniko

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák egykori válogatott jégkorongozója, jelenleg a DAB sportigazgatója és a DAB lett kapus­edzője, Reinis Repss egynapos jégkorongképzést tartott szombaton játékosoknak és kapusoknak.

A gyerekek nem unatkoztak, hiszen sűrű volt a program. A hokisok jeges és száraz edzéseken is részt vehettek, emellett volt elméleti képzés is.

Tizenöten vettek részt a szombati hokisuliban, dunaújvárosiak és az ország több pontjáról érkezettek

Tizenöt játékos jött az Acélbikák felhívására – közülük öt kapus – Dunaújvárosba. A tervek szerint november 27-én lett volna a következő egynapos oktatás, azonban Azari Zsolttól megtudtuk, decemberre halasztották, mert túl sűrűnek tartották a hetenkénti összejövetelt.

A sportigazgató így értékelte a szombaton tapasztaltakat:

– A résztvevők ötven százaléka dunaújvárosi volt, érkeztek gyerekek a budapesti Kanadai Hoki Klubból, Kiskőrösről, Bajáról, a Szigeti Bikáktól. Úgy érzem, jól sikerült az első hokinapunk, elértük a célunkat. A gyerekek jól érezték magukat, minden feladatot fegyelmezetten, koncentrálva végeztek el, és mi is fontos tapasztalatokat szereztünk, amelyeket a következő jégkorongnapunkon hasznosíthatunk.

A lett kapusedző, Reinis Repss látta el tanácsokkal a gyerekeket

Azari Zsolttól megtudtuk, reggel kilenckor kezdődött a program, és délután fél ötig tartott. Ezalatt a résztvevők két óra negyvenöt percet töltöttek jégen, a metodikaközpontban hatvan perc száraz edzés volt, ugyanitt negyvenöt perc elméleti képzést is kaptak a gyerekek. És hogy kellő erejük is legyen a fiatal hokisoknak, a szervezők háromszori étkezést biztosítottak számukra.

Ami lényeg: egyöntetű volt a vélemény a játékosok részéről, hogy sokat tanultak ezen a napon.

A jövővel kapcsolatban Azari Zsolttól megtudtuk, hogy havi egy hasonló összejövetelt szerveznek, a következőt a téli szünetben szeretnék megtartani.

A Dunaújvárosi Acélbikák egyébként nemcsak ezzel a „kiképzéssel” újított ebben a szezonban, hanem azzal is, hogy rendszeresen jégdiszkónak ad otthont. Lesz fényshow, Dj és négyórás korcsolyázási lehetőség szombaton 17 órától.

Azari Zsolt elégedett az első hokinappal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában