torna

2021.11.20. 15:22

A dunaújvárosi fiatal tehetség, Czifra Lili dobogós lett

A győri Tomcsányi Benedek lólengésen és gyűrűn, klubtársa Kardos Botond pedig talajon diadalmaskodott a férfiak Prolan Mesterfokú Bajnokságán a szerenkénti döntők első napján, a hölgyeknél pedig az újpesti Szilágyi Nikolett bizonyult a legjobbnak az egyéni összetett versenyben.

Morva Dávid

A férfiaknál a szerenkénti finálék első napját, míg a hölgyeknél az egyéni összetett döntőjét tartották a tornászok Prolan Mesterfokú Bajnokságának második napján. A szigorú biztonsági intézkedések mellett bonyolított viadalon a hölgyeknél az elsőéves felnőtt, Szilágyi Nikolett bizonyult a legjobbnak. Az UTE versenyzője 49.700 ponttal végzett az élen, mögötte az MTK Budapest tornásza, Böczögő Dorina (49.200) és a DKSE fiatal tehetsége, Czifra Lili (48.100) lett dobogós.

Fotó: amatőr

A férfiak három szeren mérték össze tudásukat, gyűrűn, lólengésen és talajon. Mindhárom szeren hazai elsőség született. Gyűrűn Tomcsányi Benedek (GYAC, 13.400); Molnár Botond (GYAC, 13.100), Rengei Balázs (BHSE, 12.600) az első három sorrendje. Lólengésen szintén a világbajnokságot is megjárt Tomcsányi Benedek diadalmaskodott (13.800), a második helyen holtverseny lett, az ezüstérem Kiss Balázs (BHSE, 13.000) és Mészáros Krisztofer (13.000) nyakába került. Talajon Kardos Botond (13.850) győzött, a dobogóra még a KSI színeiben versenyző Závory Szilárd (13.550) és Kovács Márton (FTC-Telekom, 13.050) állhatott fel.

A Prolan Mesterfokú Bajnokság vasárnapi zárónapján a női szerenkénti döntőket és a férfiak fináléinak (korlát, nyújtó, ugrás) második etapját tartják a győri Olimpiai Sportparkban. A rendezvény 11:00 órától kezdődik, amely a nézőknek és a sajtó munkatársainak védettséget igazoló okirattal és maszk viselésével látogatható.

Tomcsányi Benedek: A két aranyérem nagyon boldoggá tesz, de a talaj sikerülhetett volna jobban is, hiszen ott két alkalommal is rontottam. Ha ezek a hibák nincsenek, ott is előrébb végezhettem volna. Persze nem vagyok elégedetlen, örülök Botond sikerének is, nagyon megérdemelte.

Kardos Botond: Hatalmas boldogság számomra, hogy itt hazai pályán, győri közönség előtt állhattam dobogóra, hiszen nagyon hosszú út van mögöttem a sérülések és a regeneráció miatt, és talán még hosszabb előttem. Leírhatatlanul nagy elégtételt és örömöt érzek, hogy jó ponttal tudtam nyerni.

Szilágyi Nikolett: Élveztem a versenyt, jó viadal volt, nagy öröm számomra, hogy egy ilyen erős mezőnyben is az élen tudtam végezni. Kicsit szokatlan még nekem a felnőtt korosztály, de feldob, hogy ilyen neves tornászok között bizonyíthattam.

Eredmények, PROLAN Női Mester

fokú Bajnokság, Egyéni összetett:

1. Szilágyi Nikolett (UTE) – 49.700 pont

2. Böczögő Dorina (MTK Budapest) – 49.200

3. Czifra Lili (DKSE) – 48.100

Eredmények, PROLAN Férfi Mesterfokú Bajnokság, talaj:

1. Kardos Botond (GYAC) – 13.850

2. Závory Szilárd (KSI SE) – 13.550

3. Kovács Márton (FTC-Telekom) – 13.050

Eredmények, PROLAN Férfi Mesterfokú Bajnokság, lólengés:

1. Tomcsányi Benedek (GYAC) – 13.800

2. Kiss Balázs (BHSE) – 13.000

Mészáros Krisztofer (GYAC) – 13.000

Eredmények, PROLAN Férfi Mesterfokú Bajnokság, gyűrű:

1. Tomcsányi Benedek (GYAC) – 13.400

2. Molnár Botond (GYAC) – 13.100

3. Rengei Balázs (BHSE) – 12.600

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában