Játékkal tisztelegtek előttük

2021.11.04. 19:51

A DLSZ számára kiemelten fontos, hogy ápolja egykori sporttársai emlékét

Újfent megrendezte a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a sportcsarnokban a VIII. Ádám Anita, IX. Héger Ádám és IV. Komáromi Ádám Emléktornát.

duol.hu

Dunaújváros – Tizenhárom csapat – nyolc férfi és öt női – vett részt az eseményen, amelyen a hagyományok szerint gyertyagyújtással, virágokkal és főhajtással is adóztak az elhunyt sporttársak előtt a résztvevők. Ekkor szólt az egybegyűltekhez és a családtagokhoz Szaplonczay Máté görögkatolikus pap, illetve Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő, az ifjúsági, sport- és turisztikai bizottság elnöke.

A tornán a férfiaknál a Gazdagok és Szépek győztek Héger Ádám barátai és a Fast Fox előtt. A nőknél a Dunaújváros PASE csapata nyert, második a Baracs, harmadik a Kiskunhalas lett.

A győztes Gazdagok és Szépek több különdíjat is elhozott Fotók: DLSZ

Különdíjak, férfiak. Legjobb játékos: Németh Tamás (Héger Ádám Barátai). Legjobb kapus: Hruby Tamás (Gazdagok és Szépek). Gólkirály: Tóth Norbert (Gazdagok és Szépek). Miklós István-díj: Fekete Tamás (Gazdagok és Szépek). ­DMJV70 és DLSZ50 díj: Fast Fox. A döntő legjobbja: Hruby Tamás. Legtechnikásabb játékos: Beke Viktor (Héger Ádám Barátai).

A megemlékezésen a résztvevők gyertyákat gyújtottak

Különdíjak, nők. Legjobb játékos: Szalkai Kitti (Sárkeresztes). Legjobb kapus: Szabó Zsófia (DPASE). Gólkirálynő: Virág Mária (DPASE). Miklós István-díj: Gulyás Zsanett (DPASE). DMJV70 és DLSZ50 díj: Papp Szandra (Baracs SE). Legtehetségesebb: Majkuth Csenge (Kiskunhalas). Legjobb 40 év feletti: Bereck Lászlóné (Harkány SE). Carissa különdíj: Hári Tímea (Harkány).

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára így értékelt: – Először is a szövetség nevében köszönöm mindenkinek, hogy eljött erre az emléktornára, hiszen kiemelten fontos számunkra, hogy megemlékezzünk egykori barátainkról, sporttársainkról. Minőségi meccseket láthattunk a fiúk és a lányok mezőnyében is, mindkét győztesnél méltó helyre került az aranyérem, s nagyon örülünk, hogy a lányoknál egy új csapat, a Harkány is pályára lépett – mondta.

A hölgyeknél a Dunaújváros PASE végzett az első helyen

Pasker Renáta, a Héger Ádám-csapat vezetője: – Immár kilencedik alkalommal vettünk részt az emléktornán. Aki kilátogatott, részt vett az eseményen, nagyon színvonalas meccseket láthatott. Első alkalommal sikerült bejutnunk a döntőbe, ahol büntetőkkel ugyan alulmaradtunk, de a részvétel számunkra az igazán fontos. Nyereményünket és a kupát is Ádámnak ajánljuk, így az eredményhirdetést követően átadtuk testvérének, Szandrának. A legjobb helyre kerültek. Köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek a szervezést.

Hruby Tamás: – Úgy gondolom, méltón sikerült megemlékezni mindhárom sporttársunkról, akik sajnos már nem lehetnek köztünk. A szervezés és a megemlékezés is erről ad tanúbizonyságot, a DLSZ és a játékosok méltón fejezték ki részvétüket a hozzátartozóknak. Jó ötletnek tartom, hogy pont azzal a sportággal tisztelgünk előttük, amit ők is annyira szerettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában