kézilabda

2021.11.09. 20:32

A DKKA-továbbjutás két főszereplőnője Szalai és Bulath volt

A női kézilabda Magyar Kupa harmadik fordulójában kedden este a DKKA együttese a Szombathelyt fogadta. Végül nagy küzdelem után hazai siker született.

Gallai Péter

Fotó: LI

Két nap pihenőt követően, az MTK elleni győztes bajnoki meccs pozitív élményei után várt újabb feladat a dunaújvárosi lányokra. Ellenfele ezzel szemben egy góllal kikapott a Fehérvártól, viszont egy nappal többet pihenhetett rá az összecsapásra. Amelyen a Kohászból hiányzott a beteg Mrmolja, de a szombaton kisebb bokasérülést szenvedett Borgyos tudta vállalni a játékot.

DKKA – Szombathely 32–29 (15–18)

DKKA: Bartulovic – Kukucska, Borgyos 4, Weisheitel, Bulath 12 (7), Polics, Farkas 4 (1). Csere: Wéninger, Hlogyik (kapusok), Szalai 9, Matucza 1, Sustková, Krupják-Molnár 1, Kazai 1, Fodor, Kiss. Vezetőedző: Vágó Attila.

Szombathely: Tomasevics – Kadlicsek 1, Horváth 4, Pődör 6 (4), Gorilska 2, Stosic 1, Csire 5. Csere: Balog, Christe (kapusok), Bíró, Szendrei 2, Viorica 1, Forgács, Lubianaia 2, Prkacin 4, Virág 1. Vezetőedző: Marosán György.

Hétméteresek: 8/8, ill. 4/4.

Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

Remekül kezdte a mérkőzést a Kohász, hiszen a 6. percben már 6–2-re vezetett. Azonban amikor már túl korán hátradőlhetett volna a hazai publikum, homokszem került a gépezetbe. Elöl akadozni kezdett a támadójáték, továbbá az MTK ellen látott kemény védekezés és a remek kapusteljesítmény sem köszönt vissza. A Szombathely így szépen lassan ledolgozta hátrányát, sőt fordítani is tudott a 14. percre, 7–8. A DKKA-t ekkor Bulath próbálta meg a hátán cipelni, a 27. percben a kilencedik (!) gólját lőtte 15–16-nál, de sajnos a fél­idő záró pillanatai is a Szombathelyé lettek.

Bulath Anita volt a siker egyik letéteményese tizenkét góljával
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A szünetről aztán egy teljesen más dunaújvárosi csapat tért vissza. Összeállt a védekezés, megérkeztek Bartulovic védései, Szalai pedig megállíthatatlan volt, öt perc alatt vágott négy gólt, amihez Borgyos is társult, a 36. percben ezzel megint a hazaiaknál volt az előny, 20–19. A lendület ugyan vitte a csapatot tovább, de Szombathely tapadt a Kohászra, Tomasevics bemutatott több védést, s hibák is csúsztak a játékba.

Az utolsó tíz percre így egygólos dunaújvárosi fórral (27–26) fordultak a felek, ami azért volt veszélyes, mert a kiírás alapján azonos osztályú csapatoknál a döntetlen a vendégek továbbjutását jelentette volna. Ekkor azonban ismét megvillant a fiatal Matucza, Bartulovic zsinórban hármat védett, elöl pedig megint a Szalai-show szemtanúi lehettünk. Babett felállt a falon átkígyózva, labdaszerzés után lerohanásból – minden műfaját bemutatta a gólszerzésnek, egymás után háromszor, ezzel lett 31–27 az állás. Már csak négy perc volt hátra, de az ellenfél másfél alatt feljött kettőre, 31–29. Lehetett izgulni. Főleg, hogy a következő DKKA-támadás már passzív volt, és elfogyott minden átadás lehetősége, ezért egyből el kellett lőni a labdát szabaddobásból. Ezt pedig stílszerűen Bulath a hálóba ragasztotta, amivel bebiztosította a hazaiak győzelmét és továbbjutását a Magyar Kupában.

A folytatásban szombaton a Dunaújvárosi Kohász az Alba Fehérvárt fogadja, ez lesz az idei év utolsó hazai bajnoki találkozója a csapatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában