röplabda

2021.10.25. 19:22

Minden szettben csak nagyon kicsi hiányzott

Bár a Tomanóczy-tanítványok kikaptak Debrecenben, a gárda ismét példásan küzdött

Gróf András

Csütörtökön már a Magyar Kupa selejtezőjében játszanak

Fotó: Zsedrovits Eniko

férfi röplabda Extraliga alapszakaszának második fordulójában vasárnap este egy rendkívül szoros, kiélezett összecsapáson szenvedett vereséget idegenben a Dunaújvárosi KSE együttese.

Debreceni EAC – Dunaújvárosi KSE 3:0 (23, 23, 23)

DESOK Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Csizmarik József, Rácz Gábor (Nyisztor, Csizmarik Á.).

Dunaújvárosi KSE: Farkas L., Tamási D., Kisházi, Laczi, Hatvany Zs., Kecskeméti B., Sümegi (liberó). Csere: Winter, Tajti. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Debreceni EAC: Remete, Bagics, Tóth A., Fazekas, Veres, Ádám A., Mészáros Z. (liberó). Csere: Nagy A., Imre T., Magyar T., Kiss I., Vereb, F. Nagy B. (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.

Rendkívül kiegyensúlyozott küzdelmet hozott a két együttes bajnoki összecsapása. Mind a három játszmában csak nüanszok döntöttek. Igaz, minden esetben a debreceniek javára. A 3–0 azonban nem igazán tükrözi az erőviszonyokat, hiszen a küzdőtéren csupán minimális különbség volt a csapatok között.

Fodor Antal: – Jól kezdtük a bajnokság hazai menetelését, hiszen 3–0-ra sikerült nyernünk az igen tehetséges fiatalokból álló Dunaújváros ellen. Gratulálok a csapatoknak a győzelemhez.

Tomanóczy Tibor: – Szoros meccset játszottunk a Debrecennel, amelynek első harmadában elengedtük a hazaiakat, de a végét így is izgalmassá tudtuk tenni. A folytatásban tudtunk koncentráltan játszani, változtatni a játékfelfogásban, de a második és a harmadik játszma végén is becsúsztak hibák, ezek miatt vesztettünk.

Csütörtökön már a Magyar Kupa selejtezőjében játszanak

A forduló további eredményei: MAFC-BME – KISTEX 2:3 (-22, 15, -16, 16, -8), VRC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3:2 (16, -23, 17, -18, 11), Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE 3:2 (22, -21, -17, 18, 12).

Az alapszakasz jelenlegi állása: 1. Fino Kaposvár 5 pont, 2. Pénzügyőr SE 4 pont, 3. MAFC-BME 4 pont, 4. KISTEX 3 pont, 5. Kecskeméti RC 3 pont, 6. Debreceni EAC 3 pont, 7. VRC Kazincbarcika 2 pont, 8. Dunaújvárosi KSE 0 pont.

Az újvárosiak csütörtökön a Magyar Kupa-selejtező visszavágóján Dágon játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában