röplabda

2021.10.13. 20:00

Kupamérkőzéssel kezdenek holnap, majd utána jön az első bajnoki

A férfiröplabda-Extraliga 2021/2022. évi szezonjára készülő Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap kezdi meg a sorozat alapszakaszának küzdelmeit, de holnap hazai környezetben 19.30 órakor kezdődő Dág KSE elleni Magyar Kupa-selejtező lesz a gárda idei első tétmérkőzése. A bajnokság előtti felkészülés menetét az újvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor foglalta össze.

Gróf András

Dunaújváros – Szeptember közepén a cseh első osztályban szereplő Brno együttesét láttuk vendégül Dunaújvárosban, amellyel két felkészülési mérkőzést is játszottunk. Majd a Kecskeméti RC-vel kiegészülve játszottunk egy tornát is vele – kezdte a beszélgetést.

– Ezt követően a Hírős Kupán a házigazda kecskemétiekkel, a Pénzügyőrrel és a Kazincbarcikával játszottunk. Majd Csehországba utaztunk, ahol a Brno mellett másik két, cseh első osztályban szereplő együttes ellen léptünk pályára. A hazaérkezés után Szegeden a házigazdákkal és a Rákosmente csapataival mérkőztünk meg. Október elején a dunaújvárosi sportegyesület megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából tornát rendeztünk, ahol a Szolnok és a Dág volt az ellenfelünk. Az ebben az időszakban lejátszott mérkőzéseken nem az eredményesség volt a fontos a számunkra, hanem az, hogy az edzésen gyakorolt formációkat a mérkőzéseken alkalmazzuk. Ezek mellett természetesen arra is törekedtem, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséget kapjon. A keret minden tagjának lehetősége volt arra, hogy bebizonyítsa rátermettségét – mondta.

Álló sor: Kövessy Balázs (b), Szabó Péter, Tamási Dávid Marcell, Kecskeméti Bálint Olivér, Kisházi Valentin, Hatvany Zsolt, Farkas László, Winter László Zétény, Tomanóczy Tibor. Középső: Malácsik Jenő, Laczi Dominik, Tóth Kristóf, Pintér Barnabás, Vida Péter Tamás. Térdel: Béres Mátyás, Dulcz Bende Levente, Sümegi Kristóf András, Kuti Márk László, Tajti Olivér, Göczi Dániel. A képről hiányzik Bohnicsek Szilveszter Fotó: DKSE

Tomanóczy hozzátette, ma este a Dág ellen azonban már élesben tesztelhetik a tudásukat. Érdekesség, hogy a kupasorozat egyetlen selejtező párharcát pont ez a két csapat játssza. A felkészülés alatt már megmérkőztek velük. Az ott tapasztaltak alapján elmondható, hogy egy harcos, jó csapat lesz az ellenfelük. A két félnek teljesen egyenlő esélye van a továbbjutásra, és csak a pillanatnyi forma dönt majd. A párharc visszavágója október 28-án lesz Dágon.

– Vasárnap megkezdjük a bajnoki sorozatot is. A hazai pályán a tavalyi bronzérmes MAFC-BME együttesét fogadjuk a Dunaújváros Sportcsarnok nagytermében. A fővárosiak a múlt évi csapatukat tovább erősítették, így nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei. Szeretnénk azonban tisztességesen helytállni, egy harcos, jó meccset játszani – közölte Tomanóczy Tibor.

Az Extraliga-alapszakasz menetrendje

Dunaújvárosi KSE–MAFC-BME (október 17., 17.30), Debreceni EAC–DKSE (október 24., 16 óra), DKSE–Kaposvár (október 31., 17.30), Pénzügyőr–Dunaújvárosi KSE (november 7., 18 óra), DKSE–Kazincbarcika (november 11., 20 óra), DKSE–Kistext (november 21., 17.30), Kecskemét–DKSE (november 28., 18 óra), MAFC-BME–DKSE (január 23., 18 óra), DKSE–Debrecen (január 30., 17 óra), Kaposvár–DKSE (február 6., 17 óra), DKSE–Pénzügyőr (február 13., 17.30), Kazincbarcika–DKSE (február 20., 17 óra), Kistext–DKSE (február 27., 18 óra), DKSE–Kecskemét (március 6., 17.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában