Dunaújváros PASE

2021.10.19. 19:33

Fontos rangadón, idegenben javíthat ma a focicsapat

Az NB III középcsoportja 13. fordulójának rangadóján a dobogó harmadik fokán álló Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a második helyezett Makó FC otthonában lép pályára. Az összecsapás ma 13 órakor kezdődik.

Gróf András

A DPASE előtt álló Makó vendégei lesznek Barna Zsolték Fotó: LI

Fotó: LI

Vasárnap a Balassagyarmati VSE elleni hazai összecsapáson megtört az újvárosiak őszi veretlenségi sorozata. A vendégek rögtön a találkozó elején kihasználták a hazai védők kényelmes hozzáállását, és megszerezték a vezetést. Ez alaposan rányomta a bélyegét a félidő menetére, hiszen a piros-fehérek futhattak az eredmény után. A balassagyarmatiak pedig rutinos labdarúgóik révén rendre megtartották a megszerzett labdákat. A játékrész közepén azonban Balogh Ádám büntetője visszahozta a győzelmi esélyt. Ezt követően viszont rengeteg technikai hiba csúszott az újvárosiak játékába, ami alaposan hátráltatta a támadások kialakítását.

A fordulást követően elsősorban Jakab Dávid lövéseit és egyéni megmozdulásait követően alakultak ki veszélyes helyzetek a vendégek kapuja előtt. Volt, hogy hosszú másodpercekig a tizenhatoson belül pattogott a labda, de kimaradtak a lehetőségek. Az utolsó előtti percben egy újabb figyelmetlenséget követő találat pedig egy jó sorozat végét jelentette.

A Makó nagy erőssége a védekezés, a támadóknak fokozottan kell koncentrálni

Szerencsére gyorsan lehet javítani, hiszen ma Makón lép pályára a DPASE gárdája. A makóiak jelenleg két ponttal előzik meg az újvárosiakat a tabellán. Tehát az eddigi produkciók alapján elmondható, hogy két hasonló képességű együttes küzd meg a pontokért. A házigazdák az eddigi találkozókon huszonhárom alkalommal találtak az ellenfelek kapujába. Nincs kiemelkedő „gólgyárosuk”, hiszen négyen szereztek három gólt, és négyen jutottak két találatig. Nagy erősségük viszont a védekezés, aminek bizonyítéka az eddig bekapott csupán hat gól. Az újvárosi támadóknak tehát minden egyes ziccerben fokozottan kell koncentrálniuk.

A forduló további mérkőzései: Balassagyarmat – FC Dabas, Gerjen – Budapest Honvéd-MFA II, ESMTK – FTC II, Iváncsa – Hódmezővásárhelyi FC, Dabas-Gyón FC – Kozármisleny, Paksi FC II – Mohács, Vác FC – Ceglédi VSE, Monor – Rákosmente FC, MTK Budapest FC II – Szekszárdi UFC. GA

A DPASE előtt álló Makó vendégei lesznek Barna Zsolték
Fotó: LI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában