röplabda

2021.10.15. 21:18

Ezt a vereségüket csak maguknak köszönhetik

A 2021/2022. évi Magyar Kupa előselejtezőjével megkezdődött az őszi szezon a Dunaújvárosi KSE röplabdázói számára. Az újvárosiak a csütörtökön este hazai pályán a Dág KSE ellen szenvedtek vereséget.

Gróf András

2021.10.15 Dunaújváros Sport Egyesület Röplabda Akadémia- Dág felnőtt férfi röplabda mérkőzés Magyar Kupa Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújvárosi KSE – Dág KSE 0:3 (-25, -20, -19)

Dunaújvárosi KSE: Farkas L., Tamási D., Kisházi, Laczi, Hatvany Zs., Kecskeméti B., Sümegi (liberó). Csere: Göczi, Pintér, Tóth K., Tajti, Béres (liberó), Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Dág KSE: Kara, Bakóczy, Kun B., Flachner D., Sow, Oláh B., Bene R. (liberó). Csere: Mihucz, Majer, Balázs B., Krekk. Vezetőedző: Zirigh Balázs.

A dunaújvárosiak szakvezetője, Tomanóczy Tibor nem igazán volt elégedett a találkozót követően.

– Ezt a vereséget csak magunknak „köszönhetjük”, hiszen az első két szettben kezünkben voltak a győztes labdák. Mind a három játszmában volt egy-egy olyan momentum, ami kétesnek tűnt, és ezeket nem dolgoztuk fel jól. A szélső támadásokban nagyon fel kell javulnunk, mivel ott voltak a legnagyobb hibáink. Jól védekeztünk, magunkhoz képest jól blokkoltunk, így a támadásokon ment el ez a mérkőzés.

A védekezéssel nem volt gond, a támadások nem mentek
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A párharc visszavágóját október 28-án, csütörtökön, 19.30 órakor rendezik a dági Oszuska Miklós Sportcsarnokban.

Vasárnap már bajnoki összecsapás vár a DKSE gárdájára. Az Extraliga alapszakaszának nyitófordulójában a tavalyi ezüst­érmes MAFC-BME együttesét fogadják 17.30 órakor az újvárosiak. A DKSE esélyeiről Tomanóczy Tibor nyilatkozatát már olvashatták.

A fővárosiak mestere, Nagy Péter pedig a következő elképzelésekkel várja a nyitányt.

– Nehéz szezonra számítok. Úgy érzem, nincsenek jelentős különbségek a csapatok között. A bajnokság színvonala érzésem szerint valamivel magasabb lesz a tavalyihoz képest. Keretünk jelentős változáson esett át a nyáron. Az előző szezonban jól teljesítettünk, de a további előrelépéshez megújulásra volt szükség. Célunk a bajnokságban és a kupában is a legjobb négy közé kerülés – mondta a szakvezető.

Az első fordulóból csütörtökön már egy találkozót lejátszottak. A Fino Kaposvár együttese hazai környezetben 3:0-ra legyőzte a VRC Kazincbarcika csapatát. A további párosítás a következő: Kecskeméti RC – Kistex, Pénzügy­őr SE – Debreceni EAC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában