kézilabda

2021.10.20. 20:00

Erre a teljesítményre büszkék lehetnek a Kohász játékosai

Nem várt erőkifejtésre késztette a bajnok Fradit a DKKA női kézilabdacsapata a szerdai hazai bajnokin, ahol a fantasztikusan teljesítő, sokáig vezető és ezer fokon égő Kohászt csak a hajrában tudta bedarálni Európa egyik élcsapata.

Gallai Péter

Fotó: LI

A mérkőzésen sok fiatal kézilabdázót lehetett látni, a DKKA a dunaföldvári Holler UNFC és a Rácalmás SE sportolóit látta vendégül. A kezdés előtt Szalai Babett pedig egy születésnaposnak adott át ajándék labdát.

Aztán az ünnepi hangulat szépen átragadt minden hazai szurkolóra, ugyanis a Kohász fantasztikus első félidőt produkált. A Fradi nem tudott két gólnál többel ellépni, amit aztán egalizált a Kohász, majd a vezetést is átvette. Bartulovic sorra hárította a helyzeteket, a védekezés szenzációs, kemény és egyben szabályos volt, a harminc percet lehozta a DKKA egy kiállítással. Ezzel szemben az FTC háromnál tartott.

Szalai Babett hatalmas tűzzel játszott, mint ahogyan az egész csapat, nem csoda, hogy kiváló hangulat volt a csarnokban
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A szünet után is tovább dörgölhettük a szemünket, ugyanis Bulathék folytatták a parádét, Bartulovic továbbra is extrát nyújtott, Elek Gábor forgatta csapatát és egyre idegesebb volt, mert egyszerűen nem találtak fogást a dunaújvárosiakon. A DKKA rendre két góllal vezetni tudott, sőt, nem egy labdája volt a plusz háromért, de azt sehogy nem sikerült megszerezni. Ezekben a nagyon fontos pillanatokban vagy technikai hiba, vagy rontott lövés jött. Az biztos, a lányok küzdöttek, mint az oroszlán, elképesztő tűzzel, amit Vágó Attila éppen az előző meccsen hiányolt tőlük. Persze, ahogy telt az idő, kérdés volt, ezt a játékot meddig bírja erővel a ­DKKA, s bizony a 45. percre egalizált, majd a vezetést is átvette a Fradi, 18–19. Innnentől pedig a hazai és külföldi válogatottak sorát felvonultató fővárosiak érvényesítették a papírformát, ám, ahogyan több szurkoló is megjegyezte, na így emelt fővel ki lehet kapni!

DKKA – Ferencváros 23–28 (13–12)

DKKA: Bartulovic – Kukucska, Borgyos 1, Weisheitel 2, Bulath 9 (4), Polics 1, Krupják-Molnár 2. Csere: Wéninger (kapus), Szalai 4, Sustkova, Mrmolja 1, Kazai 3, Matucza, Kiss, Farkas. Vezetőedző: Vágó Attila.

FTC: Janurik – Kovács 2, Stolle 2, Behnke, Grbic 3, Bölk 5, Márton 5. Csere: Bíró (kapus), Csiszár-Szekeres, Ballai, Kisfaludy, Hársfalvi, Malestein 4 (2), Klujber 2, Ferenczy, Szöllősi-Zácsik 5. Vezetőedző: Elek Gábor.

Hétméteresek: 3/4, ill. 2/2.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában