sárkányhajó

2021.10.04. 19:32

Érem nélkül, de mégis jó érzéssel tértek haza

A Dragon Steel SE sárkányhajósai a magyar bajnokság után a jövő évi felkészülésre figyelnek,

Gróf András

Kitettek magukért a klub versenyzői

Fotó: Józsa Róbert

A Dragon Steel Sportegyesület sárkányhajósai nemrégiben a magyar bajnokságon vettek részt Fadd-Domboriban.

A háromnapos versenyen 200, 500, 2000 és a jubileumi 100 méteres versenytávon mérettették meg magukat a Magyar Sárkányhajó Szövetség egyesületei. A 2000 méteres versenyszám üldözéses futam, amely három fordulóból áll. A Dragon Steel SE a hosszú távon premier (12 éves kortól felső korhatár nélkül) vegyes­ (10 nő és 10 férfi) legénységgel indult, és az ebben a kategóriában induló nyolc egység közül a negyedik helyen végzett. A 200 méteres és az ünnepi „30 éves az IDBF” 100 méteres futamokban az egyesület három húszfős egységet állított rajthoz. A senior A (40 év felettiek) vegyes legénység a két időfutam összesített eredménye alapján 4. lett. A premier open 200 méteres csapat – ahol az U18-as válogatott keretben is helyet kiérdemlő fiatalok, valamint négy fiatal női versenyző lapátolt együtt –, összesített eredménye az ötödik helyre lett elég. A novemberi hongkongi vb-re nagyszabású ünnepséget terveztek az idén 30 éves nemzetközi szövetség köszöntésére, de a pandémia miatt a versenyek az idén ismét elmaradtak. A Magyar Sárkányhajó Szövetség ezért rendhagyó futamot, a „30 éves az ­IDBF” 100 méteres számot rendezett. Az újvárosiak a tíz premier vegyes egység közül bejutottak a hatos döntőbe, ahol kiélezett küzdelem után ötödikek lettek. 500 méteren ismét premier vegyes legénységet indított a Dragon, a csapat két időfutam eredménye alapján a negyedik helyet érte el. A klub elnöke, Tóth Edit elmondta, ugyan érem nélkül, de pozitív hangulatban, jó érzéssel tértek haza. A hangsúly mostantól a jövő évi felkészülésen van.

Kitettek magukért a klub versenyzői
Fotó: Józsa Róbert

Az indulók:

Bárdos Helga, Bencs Botond, Bényi Andrásné, Bíró László, Bíró Vivien, Bőhm Angéla, Bucsi Blanka, Ecsődi Sára, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Gálné S. Éva, Guld Lívia, Hallas János, Illés Zsolt, Kalmár Endre, Kiss Erzsébet, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kricskovics Ferenc, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Pipa Károly, Putráné Prak Ágnes, Sipos Árpád, Szabó Zsolt, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Vajda József, Varga Béla, Vércse Edit, Wágner Luca, Wágner Petra, Wágner-Ősz Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában