sport/foci

2021.10.03. 21:55

Emberhátrányban is újabb DPASE-diadal

Az NB III közép csoportjának 10. fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata vasárnap az ESMTK gárdáját fogadta. Az újvárosiak nem tudták megismételni az elmúlt hetek jó játékát, de így is megszerezték a győzelmet.

Gróf András

2021.10.03. DPASE-ESMTK felnőtt férfi NBII labdarúgó mérkőzés Dunaújváros Stadion Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Báló Tamás akcióban, a dunaújvárosi együttes immár tíz forduló után is veretlen a bajnokságban Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Bátran kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, ami alaposan meglepte a hazaiakat. A folytatásban azonban már kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők.

A 26. percben Novák Zsombor került helyzetbe, de közeli lövésébe a kapusról kipattant. Az első félidő végén Jakab középre gurítását Papp Máté lőtte kapura, de az egyik védő belevetődött az életerős próbálkozásba. Nem sokkal később Tóth Ákos a félpályáról egyedül vezette a labdát, de kapusba lőtt. A 43. percben a megszerezte a vezetést a DPASE Jakab 22 méterről leadott lövése megpattant a kapus előtt, és a jobb alsó sarokba jutott, 1–0. A gól után a vendégek reklamáló edzője piros lapot kapott. A lefújás előtt még Pappot taposták meg félpályánál, de a jogos kiállítás elmaradt.

A második félidő két, vendéglövéssel indult. Az első mellé szállt, Molnár Sándor elpasszolt labdáját követően pedig Pokorni védett. Az 58. percben megfogyatkozott a hazai gárda, Villám a második sárga lapot követően hagyta el a pályát. Két perccel később Jakab lőhetett szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, de a fővárosiak kapusa hárított. A 72. percben Novák a saját térfeléről indulva vezethette a labdát kapura, és Jeszenszkyt is kicselezve lőtt a hálóba, 2–0. A végeredmény a 78. percben alakult ki, amikor Szabó átadását Lucz pöckölte a kapuba.

Az első két helyezett rangadójának eredménye is nekünk kedvezett

DPASE – ESMTK 2–1 (1–0)

Dunaújváros Stadion, 400 néző. V.: Borbás (Topálszki, Harsányi).

Dunaújváros PASE: Pokorni – Villám B., Molnár S., Hompót D., Báló T., Barna Zs., Papp M., Jakab D., Balogh Á. (Dorogi R. a 61. p.), Tóth Á. (Kesztyűs M. a 69. p.), Novák Zs. Vezetőedző: Varga Balázs.

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M. (Delea a 88. p.), Tóbiás, Slezák, Horváth R. (Szabó L. a 64. p.), Póti (Dankó a 74. p.), Markovics B., Soós B., Túri Á., Molnár, Lucz. Vezetőedző: Turi Zoltán.

A forduló rangadóján, az éllovas Makó és a második Kozármisleny meccsén a DPASE számára legkedvezőbb döntetlen született. Így az újvárosiak hátránya egy pontra csökkent a Makó mögött, a Kozármis­lenyt befogták és csak rosszabb gólkülönbségük miatt állnak a harmadik helyen.

Eredmények: Budapest Honvéd-MFA II – Monor 3–2, MTK II – Iváncsa 1–3, FC Dabas – FTC II 3–3, Cegléd – Gerjen 2–1, Mohács – Balassagyarmat 0–0, Kozármisleny – Makó 1–1, Hódmezővásárhely – Vác 1–0, Szekszárd – Paksi II 1–2, Rákosmente – Dabas-Gyón 3–0.

Báló Tamás akcióban, a dunaújvárosi együttes immár tíz forduló után is veretlen a bajnokságban Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában