piombino

2021.10.03. 22:13

Banális ok miatt zárták ki a futamból Hunort is

Gallai Péter

Kovács-Seres Hunor fölényesen nyerte korosztályában az országos bajnokságot Fotó: MÚSZ

A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület fiatal, tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor kiváló eredményei alapján a magyar felnőtt válogatottal szerepelhetett a LEN nyíltvízi Európa Kupa olaszországi állomásán tegnap.

A vasárnapi megmérettetésen a hazai és a világ legjobb hosszútávúszói ellen mérhetik fel tudásukat azok az ifjak, akik ilyenkor lehetőséget kapnak. A korosztályos Európa-bajnok, Kovács-Seres Hunor számára minden tekintetben különleges volt a futam, ugyanis soha nem szerepelt még tíz kilométeren és tengerben sem úszott. Sőt, a menet közbeni frissítés is újdonság volt számára, ami végül is egy banális ok miatt a „vesztét” okozta.

Ahol frissíteni kellett, ott mindenkinek leért a lába, és ivás közben tettek pár lépést a vízben

A férfiak mezőnyében kőkemény küzdelem zajlott, ugyanakkor kissé fura módon nem a közelharc miatt, hanem más okból zártak ki hét úszót, köztük Kovács-Seres Hunort is. A magyar szövetség tájékoztatása szerint ugyanis az edzők a vízben állva tudták belógatni a frissítőt, és mivel ott mindenkinek leért a lába, néhányan nem csupán leálltak, de ivás közben sétáltak is kicsit, a bírók pedig végül többeknek nem nézték el mindezt. Elvben a szabályok szerint úszni kell végig.

Elképesztő befutó

A férfi élboly finise mindenen túltett: az első négy 1,4 másodpercen belül ütötte meg a célpanelt. Végül az Eb-címvédő, tokiói harmadik Paltrinierit hozta ki a célfotó győztesként, 0,1 másodperccel előzte meg honfitársát, Acerenzát, amíg a négy olasszal harcoló Rasovszky Kristófnak sikerült beérnie a harmadik helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában