jégkorong

2021.10.18. 22:16

A szurkolók is játszanak!

Szombaton mindkét újvárosi hokicsapat továbblépett a Magyar Kupán. A közönségszervezésből jelesre vizsgáztak a szervezők. A bázisépítéshez remek alapot adhat ez a két győzelem.

Agárdy Csaba, Szabó Szabolcs

Nagy sikerük volt az ügyességi játékoknak

Fotó: Zsedrovits Eniko

Itt most a jégkorong-Magyar Kupa selejtezőjéről szerettünk volna értekezni, amelyben két dunaújvárosi csapat is érdekelt volt, természetesen vissza is térünk a kupára, de pont lapzártánkkor jött a hír, hogy a dunaújvárosi jégkorong egyik legendás alakja, Vas János szerződést bontott a francia klubjával.

Szepessy Gergő (jobbról) az Acélbikáktól került a Worm Angelshez
Fotók: SzZsE

A jogkorongblog.hu értesülései szerint a dunaújvárosi nevelésű csatár személyes okok miatt hagyja el a francia csapatot. A Ligue Magnusban szereplő Chamonix hétfőn közzétette: Vas János távozik a klubtól. A játékos személyes okok miatt hagyja el a klubot, ahol hét mérkőzésen két gólt lőtt és egy gólpasszt adott. Vas 2012 és 2014 között játszott először Franciaországban, ezt követően két éven át a Slavia Prahánál szerepelt, majd hazatért Magyarországra, és öt itthoni szezon után – legutóbb a DVTK Jegesmedvéknél teljesített jól – választotta újra a légióskodást.

Tamás István egy gólt lőtt az újpesti akadémiának

De visszatérve a Magyar Kupára. A kettős meccs közben – talán nem is volt még arra példa, hogy két dunaújvárosi csapat tétmérkőzést játsszon egymás után – több ügyességi játék is volt a szünetekben, amellyel a klubok a szurkolóknak szerettek volna kedveskedni.

Nem csak korcsolyában, hanem edzőcipőben is jégre lehet lépni

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák sportigazgatója elmondta, sikeres volt a kezdeményezésük, a szurkolók vevők voltak arra, hogy a szünetekben ők is aktívak legyenek, és részt vettek az ügyességi játékokon. Az egykori csatár azt is elmondta, ebből hagyományt teremtenek, minden mérkőzésen bevonják a „folyamatokba” a szurkolókat, mindig kitalálnak majd valami pluszprogramot, amivel azt szeretnék elérni, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzésére kilátogatni egy igazi családi program legyen.

Nagy sikerük volt az ügyességi játékoknak

A DAB legközelebb október 24-én, csütörtökön (17.30) korcsolyázik jégre, akkor a MAC HKB Újbudát fogadja.

A kettős rangadó összességében remekül sikerült. Újpestről is sokan érkeztek, sőt zempléni szurkolókkal is találkoztunk.

A DAB számára kötelező volt a győzelem az újpesti fiatalok ellen, és a találkozó egészében dominált az Acélbikák, ám figyelmeztető jel, hogy nem tudták nullára, azaz kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Leo Gudas cseh mester elégedetlen is volt a kapott góloknál.

Visszatérve a Worm szereplésére.

Számos olyan újvárosi hokiszurkolóval találkoztunk, akik a régi kedvencek miatt váltottak támogatói jegyet. E kettős rangadóval akár jó sorozat is elindulhat, amely újra képes lesz megszólítani a dunaújvárosi hokitársadalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában