kézilabda

2021.10.01. 21:25

A hajrában jött rövidzárlat sima vereséget okozott

Pénteken este a bajnokság negyedik fordulójában Mosonmagyaróváron léptek pályára a DKKA női kézilabdázói, akik a Váctól elszenvedett tízgólos vereség után nagyon fogadkoztak, győzelemmel szeretnék feledtetni azt a meccset. Persze, ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen az ellenfél kiváló játékerőt képvisel.

Gallai Péter

Fotó: LI

A meccsen aztán ez be is bizonyosodott, szinte végig vezettek a hazaiak, ugyan a ­DKKA többször is felzárkózott, de a hajrában több percen keresztül gólképtelen maradt, ennek következtében végül sima vereséget szenvedett.

Mosonmagyaróvár – DKKA 37–29 (17–14)

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Kojic 4, Lancz 3, Kovács 2, Tóth G. 5, Stranigg 1, Pásztor 5. Csere: Mistina (kapus), Tóth E. 11/8, Hajtai 3, Asanin 3, Török, Konecna, Babinszky, Mihály, Csekő, Vezetőedző: Gyurka János.

DKKA: Bartulovic – Kukucska 2, Borgyos 2, Weisheitel 2, Szalai 8, Bulath 8 (1), Fodor 2. Csere: Wéninger (kapus), Polics, Sustkova 1, Farkas 1 (1), Matucza, Kiss, ­Mrmolja 2, Kazai 1. Vezetőedző: Vágó Attila.

Hétméteresek: 8/7, ill. 3/2.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Szalai Babett nyolc találata sem segített Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, de a Kohász a 9. percben Bulath révén fordítani tudott, 3–4. Sajnos később kiderült, először és utoljára vezettünk ekkor. Bár az első félidőben végig tapadt a Kohász az Óvárra, többször is feljött egy gólra, és a szünetre is abszolút látótávolságon belül maradt.

A második játékrész hajrájáig tartotta három-négy gólos fórját a hazai alakulat, az 50. percben Weisheitel kettőre csökkentette a hátrányt (29–27), ekkor azt gondoltuk, teljesen nyílt végjáték következik, és simán benne lehet a fordítás. Ám sajnos nem így lett, nagyon sok hiba csúszott a ­DKKA játékába, a következő hét percben Sustkova eladta a labdát, Kukucska kihagyta a ziccert, ­Mrmolja technikai hibát vétett, Bulath rosszul passzolt, majd Kukucska kapufája és Kazai ziccerben elejtett labdája jött – a hazaiak ezzel szemben bevágtak öt gólt (34–27), amivel el is döntötték a mérkőzést.

A bajnokságban szünet lesz a válogatott programja miatt, a Kohász legközelebb október 16-án fogadja a Siófokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában