DUE MAARSK GRAPHICS

2021.09.20. 14:00

Vízilabdázóink csak a legjobb tizenhat között csatlakoznak

A LEN, azaz az európai úszószövetség szombati tájékoztatása alapján kisorolták a női vízilabda Euroliga csoportküzdelmeinek első fordulóját.

Gallai Péter

20210303 Dunaújváros DUE Maarsk Graphics - Budapesti Honvéd Sport Egyesület SE OB I. felnőtt női vízilabda mérkőzés a Fabó Éva Sportuszodában A képen: GARDA KRISZTINA (8) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

A legrangosabb sorozatban induló négy magyar együttes közül csak kettő volt ezen érdekelt, ugyanis az előző szezon ezüstérmese, a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata immár kiemeltként csak a második körben, a legjobb tizenhat között csatlakozik majd. Csakúgy, mint a győztes Olympiakos Pireus, a harmadik UVSE és a negyedik Kirisi, azaz a final four mezőnye.

Ezzel szemben a Fradi és a BVSC november 18. és 21. között medencébe ugrik. Előbbi a házigazda SIS Roma, a francia Lille UC, a spanyol CN Barcelona, a máltai Sirens Malta és a holland ZVL 1886 Tetteroo csapatával játszik. A BVSC a német fővárosban a rendező Spandau 04 Berlin mellett a görög Vuliagmeni, a francia Olympic Nice, s az olasz Plebiscito Padova ellen ugrik medencébe. Athénban és Portóban is lesz egy-egy selejtezőcsoport, ahonnan az első, második és harmadik helyezettek jutnak tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában