Az UVSE-be igazol

2021.09.29. 12:00

Magyar Alda távozik Dunaújvárosból

Ami már korábban a zuhanyhíradóban felmerült, szerdán bizonyossá vált, a dunaújvárosi női vízilabdacsapat olimpiai résztvevő kapusa, Magyari Alda eligazol és az UVSE-ben folytatja pályafutását, ahol a külföldre szerződő Gangl Edinát fogja pótolni.

Gallai Péter

20210501 Budapest DUE Maarks Graphics - Olympiacos Piraeus Euroliga döntő felnőtt női vízilabda mérkőzés a Budapest Tüske uszodában A képen: MAGYARI ALDA MANON (1) Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Mindezt Magyari az M4 Sportnak és a Nemzeti Sportnak is bejelentette tegnap. Egyébként az Újpestbe ő az egyetlen érkező az október 22-én rajtoló szezon előtt, ezzel szemben többen eligazoltak, így megfiatalodik a dunaújvárosiak legnagyobb riválisa. Távozók: Gangl Edina (Glyfada, görög), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Telek Dorottya és Dávid Cila (az Egyesült Államokban folytatják egyetemi tanulmányaikat), Baksa Vanda (az idény felétől szintén Egyesült Államok). – Kilencévesen kezdtem vízilabdázni, és mindig az újpestiek, az UVSE példája lebegett a szemem előtt: sokszor gondoltam magamban, hogy úristen, hogyan edzhetnek, mit tudnak ezek a lányok?! Egy pillanatig sem kellett gondolkodnom, amikor megérkezett a felkérés, tudtam, hogy ide szeretnék jönni – nyilatkozta a klubváltásról Magyari Alda a Nemzeti Sportnak. – Remek eredményeket értünk el Dunaújvárosban, rengeteg mindent tanultam a csapatnál, amiért hálás vagyok.

A dunaújvárosi szezon nélkül Tokió sem lett volna
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ugyanakkor nagyon izgatott és boldog vagyok amiatt, hogy itthon lehetek Budapesten, és abban a csapatban játszhatok a jövőben, amelyikben kilencéves korom óta szeretnék. Ez még nagyobb erőt és motivációt ad a jövőre nézve – tette hozzá, és azt is megjegyezte, ha nincs ez a dunaújvárosi év, akkor biztos, hogy nem jut el a tokiói olimpiára. Ez valóban így volt, hiszen a Mihók Attilától kapott bizalom és lehetőség, a nemzetközi kupameccsek mind azt szolgálták, hogy a válogatott első számú hálóőrévé válhatott. Az M4 Sporton arra a kérdésre, pályafutása csúcsaként élte-e meg ezt az évet, úgy reagált: „nem gondolom, remélem, hogy lesz még feljebb”. Magyari a Dunaújvárossal az előző szezonban Magyar Kupát nyert, a bajnokságban pont az UVSE mögött ezüstérmes lett a csapattal, az Euroligában szintén második helyen végeztek. A kapusok bajnoki rangsorában hatvanegy százalékos védési hatékonysággal első lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában