Röplabda

2021.09.16. 18:54

Hatalmas változás történt a csapat játékoskeretében

A röplabda-Extraliga 2020/2021. idényét az utolsó előtti helyen zárta a Dunaújvárosi Központi Sport­egyesület csapata. Ezzel a helyezéssel elégedettek lennének a következő sorozat végén is az együttesnél.

Gróf András

Tomanóczy Tibor vezetőedző azt mondta, alapvető céljuk bennmaradni az Extraligában Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

Alaposan átalakult kerettel szeptember elején kezdte meg a felkészülést a dunaújvárosi együttes. A szakmai munkát továbbra is Tomanóczy Tibor irányítja, akit a felkészülésről és a célokról kérdeztünk.

– Hatalmas változás történt a játékoskeretünkben. A tavalyi csapatból a két légiós és Mészáros Dömötör is távozott. További három játékos Székesfehérvárra, kettő Kecskemétre és egy a Pénzügyőrhöz igazolt. Volt, aki a tanulmányai miatt, és volt, aki a jobb lehetőség reményében váltott klubot – kezdte a beszélgetést.

– Elég hosszú lista, ezek után kikkel vágnak neki az Extraliga-sorozatnak?

– Hatvany Zsolt, Bohnicsek Szilveszter, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf, Laczi Dominik, Tajti Olivér és Tamási Dávid maradt. A juniorok közül pedig felkerült Dulcz Bence. A Kistextől visszatért Flachner Kornél, és leigazoltuk center posztra a Sümeg-Dabronc csapatától Kisházi Valentint. Szabó Péter pedig játékosként és utánpótlásedzőként is segíti majd a klubot. Szeretnénk még bővíteni ezt a névsort.

– Melyik csapatok alkotják majd a bajnokság mezőnyét, és milyen lesz a lebonyolítási forma?

– Rajtunk kívül a Pénzügyőr, a Kaposvár, a MAFC, a Kecskemét, a Kistex, a Debreceni EAC, a Kazincbarcika alkotja a mezőnyt. Az alapszakaszban oda-visszavágó alapon játszik a nyolc gárda, majd ez után következik a rájátszás.

– Ilyen változásokat követően milyen célokkal vágnak neki a sorozatnak?

– Alapvető célunk az Extraligában való bennmaradás kiharcolása. A tavaszi rájátszásra kell fizikálisan és technikailag úgy felzárkóznunk, hogy esélyünk legyen ennek a tagságunknak a megtartására.

– Az októberben 17-én kezdődő bajnoki szezonig milyen feladatok várnak majd az együttesre?

– A felkészülést még nem teljes kerettel kezdtük meg, mert többen dolgoznak, de szeptember második hetétől reményeink szerint már mindenki csatlakozik. Szeretnénk minél több edzőmérkőzést játszani. Indulunk a kecskeméti Hírös Kupán, a szegedi tornán. A ­Brno csapatával is megmérkőzünk oda-vissza, valamint a Dággal is tervezünk több meccset. Október elején pedig szeretnénk megrendezni a hagyományos Szász Antal Emléktornát.

Tomanóczy Tibor vezetőedző azt mondta, alapvető céljuk bennmaradni az Extraligában
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában