Dunaújváros

2021.09.17. 19:36

A bravúrjuk ellenére a realitások talaján állva kezdik a szezont

Az előző szezonban elért bravúros harmadik hely ellenére szombaton a Kiskőrös ellen (15 óra, sportcsarnok) hazai pályán kezdődő új szezonban is a földön járva vág neki az NB II.-es férfikézilabda-bajnokságnak a Dunaújvárosi AC együttese. Csermák Gábor edző sikerként könyveli el, hogy csapata, amely kiváló közösséget alkot, egyben maradt, sőt, több visszatérőjük is van.

Gallai Péter

2021.09.16. Edz a Dunaújvárosi Atlétikai Klub felnőtt férfi csapata Fotón: Csermák Gábor edző Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

– A klubtörténeti siker – hiszen először állhattak dobogóra – után magasra tették a lécet. Akkor most már éremért szállnak harcba?

– Valóban, felemeltük, bár ez édes teher. Azonban a céljaink nem változtak, továbbra is egy stabil NB II.-es csapat szeretnénk lenni. A kilátásokat nem nagyon tudjuk megfogalmazni, az biztos, sokkal erősebb lesz a bajnokság, amelynek délnyugati csoportjában fogunk szerepelni. A többi között ide „esett” az NB I./B-ből a PEAC is. Az ezüstérmes dunaföldvári Holler és a Baja sem indul most, ami viszont meglepett, senkivel nem töltötték fel a helyüket, így csak tíz csapat lesz. Ennek ellenére szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb csoportot fogunk látni.

– Mi lehet a legnagyobb erőssége az együttesének?

– Fontos pozitívumnak tartom, senki nem távozott, egyben maradt a csapat. Sőt, Vajai Balázs, Takács Ádám és Domak Dániel érkezése Földvárról mindenképpen erősítésnek számít. Remélem, a formánk is megmarad, de a legfontosabb, nehogy átessünk a ló túlsó oldalára az előző szezon eredménye után. Nem szabad, hogy az önbizalom nagyképűségbe forduljon. Próbálom a fiúknak folyamatosan mondani, a bronz­érem bravúr, a pandémia pedig máshogy érintette a csapatokat, ezért nem biztos, hogy reálisak voltak az erőviszonyok. Készülünk becsülettel, aztán meglátjuk, mire leszünk elegek.

Csermák Gábor csapata egyben maradt és erősödött
Fotó: Szabó Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Lehetőségekben, játékosállományban vannak nálunk sokkal magasabban rangsorolt klubok. Azonban, ha mindent kiadunk magunkból, bárki ellen lehet esélyünk. A legtöbb együttes most még sötétben tapogatózik, mi is várjuk már a rajtot, hogy okosabbak legyünk. A felkészülési meccseink alapján látszik, gólt fogunk tudni lőni, az ellenfelek legyőzése a védekezés és a kapusteljesítmény minőségétől függ majd. Az viszont szomorú: próbáltunk utánpótlásunkhoz játékosokat hozni, akiknek adott helyükön nincs lehetőségük szerepelni. Azt látom, ez is egyre nehezebb, mert szerteágazó érdekek vannak.

– Fontos, az edző is maradt.

– Addig, amíg így együtt vagyunk, van értelme és lehet csinálni a dolgot, szívesen teszem. Nincsenek olyan elvárások, amelyeket nem lehet összeegyeztetni a lehetőségeinkkel.

– Ez egy amatőr csapat, a fiúk pedig munka, iskola mellett a játék szeretetéért kézilabdáznak.

– Azt gondolom, az elmúlt hét-nyolc évben ezért tudtunk a felszínen maradni és az NB II.-ben, mert ilyen társaság jött össze. Akiknek nem az az elsődleges, éppen milyen feltételekkel tudnak elmenni máshova. Ez az erős mag mindig is adott volt a DAC-nál, remélem, nagyon sokáig meg is marad. A srácokat a sport mellett civil életükben is próbáljuk segíteni, hogy a kettőt össze tudják egyeztetni.

– A csapat ezek szerint egyben van, az anyagi feltételek is?

– A vezetőség nagyon sokat dolgozott ezért. Az nem segít, hogy a város létesítményei más fenntartóhoz kerültek, nem tudni, az új helyzet milyen pluszterheket ró ránk. Próbáljuk kiegyenesíteni a dolgokat, számítunk rá, az önkormányzattól megkapjuk most is azt a támogatást, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában