DKSE kajak

2021.08.16. 22:09

Máthé Krisztián maraton vb-n indulhat

A hétvégén ­Ráckevén rendezték meg a felnőtt, U23-as, valamint ifjúsági maraton kajak-kenu világbajnoki válogatót, amelyen a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület versenyzői is rajthoz álltak.

Gallai Péter

Máthé Krisztián

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A rövidkörös-versenyen, ami 3,4 kilométert jelent, óriási csatába, hatalmas finis után a DKSE kajakosa, Máthé Krisztián nyert ötvenkilenc századdal Boros Adrián, és kevesebb mint egy másodperccel a harmadikként érkező Solti László előtt. Ezzel a sikerrel ő már biztos tagja a szeptember 30. és október 4. közötti romániai világbajnokságra utazó válogatottnak.

A női kenu egyesek között szintén ugyanezen a távon Kulcsár Dorina dobogós helyen, a harmadik pozícióban ért be a célba. Női kajakban a tapasztalatgyűjtés érdekében elindult Horváth Laura a felnőttek között is, és végül hetedik lett 3,4 kilométeren.️ Aztán saját korosztályában, U17–U18 18 kilométeren az ötödik helyet szerezte meg. Vasárnap a klasszikus futamban, ami harminc kilométert jelent, Máthé Krisztián negyedikként végzett.

Péntektől vasárnapig pedig még egy hagyományos távokra szóló világbajnoki válogató vár a ­DKSE versenyzőire, ami egyben a felnőttek magyar bajnoksága is lesz. Ezt Szegeden, a Maty-éren rendezik meg.

Máthé Krisztián
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában