megvizsgálták a kérelmet

2021.08.10. 18:14

Jégkorong Erste Liga – A Brassó nem indul – frissítve

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) keddi tájékoztatása szerint az MJSZ elnöksége elsöprő többséggel elutasította a Corona Brasov által a határidők lejárta után benyújtott méltányossági kérelmet.

MTI

A liga július 24-én arról számolt be, hogy a legutóbbi szezon döntőse nem adott be érvényes nevezést a magyar szervezésű bajnokság 2021/22-es idényére. A klub az elmúlt hónapokban egyetlen határidőt sem tartott be, majd azok lejárta után méltányossági kérelmet nyújtott be az MJSZ elnökségéhez. Ezt a testület a keddi ülésén nem tudta elfogadni.

„A Corona Brassó csapata kérte, hogy nem szabályszerű nevezése dacára az MJSZ elnöksége engedélyezze részvételét a soron következő évadban” – nyilatkozta Szőke Álmos ligaelnök. – „Az MJSZ elnöksége megvizsgálta a kérelmet, az ügy összes előzményét, valamint az irányadó szabályokat, és ezek alapján úgy határozott: nem áll fenn olyan méltányolható körülmény, melynek alapján a szabályok betartása alól felmentést adhatna.”

Emilian Cernica, a brassóiak klubmenedzsere a csapat közösségi média oldalán elmondta: meglepte az MJSZ elnökségének döntése. Kiemelte, hogy ők betartották az augusztus elsejei határidőt, előtte pedig a román szövetség (RJSZ) döntésére vártak. Ez alapján – mint Cernica hangsúlyozta – a többi romániai csapat, a Csíkszereda és a Gyergyói HK sem tud résztvenni az Erste Ligában, mert a román szövetség csak egységesen engedte el a három klubot a magyar bázisú ligába. A menedzser szerint a ligának elege lett abból, hogy ők negyed- és elődöntősök voltak, a Csíkszeredával együtt a legjobbak közé tartoznak, és ettől tartanak az Erste Ligában.

A liga július 24-én adta közzé először, hogy a legutóbbi idényben döntős Brassó nem adott be érvényes nevezést, a román szövetség pedig úgy tájékoztatta a magyar félt, hogy az éves közgyűlésük azzal a feltétellel járult hozzá az erdélyi csapatok részvételéhez, ha az Erste Liga mindhárom klubjuk nevezését befogadja, ellenkező esetben egyikük sem lehet részese a versenysorozatnak.

„A liga a román szövetség ultimátumként értelmezhető feltételét visszautasítja, mert egy olyan klub nevezését, amely azt határidőig nem nyújtotta be, sőt mulasztását az RJSZ döntését követően sem pótolta, lehetetlen befogadni” – állt a liga közleményében.

Hozzátették: az Erste Liga vezetése hivatalos formában tájékoztatta az RJSZ-t arról, hogy a ligába való nevezés szabályai rögzítettek, valamennyi résztvevő számára előzetesen ismertek, így örömmel fogadják mindazon sportszervezetek csapatait, amelyek ezeknek a szabályoknak megfelelnek.

A mostani döntés nyomán az Erste Ligában 10 csapat – 8 magyarországi és 2 erdélyi – indulhat: DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, FTC-Telekom, Gyergyói Hoki Klub, Győri ETO HC, MAC HKB Újbuda, Sport Club Csíkszereda, Titánok, UTE. A 2021/22-es idény sorsolását a közeljövőben bonyolítják le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában